01.11.2019

Je raba kitajske medicine varna med obdobjem dojenjenja?

To je običajno prvo vprašanje, ki se poraja marsikateri materi - ali je varno? Vprašanje sega preko TKM zelišč, celo preko zdravil in hrane. Res je, da lahko vse, kar pojeste ali popijete, vpliva na vaše notranje...

18.10.2019

Nova raziskava je odkrila zvišano tveganje za  diabetes tip 2 med ljudmi, ki jemljejo statine v trudu za zmanjšanje ravni holesterola in preprečitev srčnih bolezni.

Številni ljudje jemljejo statine za znižanje ravni holesterola in zmanjšanje tveganja za kardiovaskularne...

04.10.2019

Ta članek analizira energetsko naravo holesterola s številnih perspektiv in te rezultate nato združi v celotno sliko najboljših načinov diagnosticiranja in zdravljenja hiperholesterolemije.

Pomembno je poudariti, da je holesterol del normalne telesne fiziologije in je z...

20.09.2019

Cilj tega članka je preiskava hiperholesterolemije z vidika kitajske medicine in vzpostavitev primerne strategije zdravljenja z zeliščno medicino in akupunkturo. 

Ozadje konvencionalne medicine o holesterolu

Grobo gledano izvira ena četrtina holesterola v telesu iz zauži...

06.09.2019

Sodobno tarčno zdravljenje proti holistični zgodovini

Kar danes poznamo pod imenom kitajska medicina, se izvaja že 3.000 let ali celo več, je pojasnil Lao Li Xing, direktor šole za kitajsko medicino na univerzi v Hong Kongu.

Lao uri naslednjo generacijo izvajalcev tradic...

23.08.2019

Veliko ljudi obožuje sveže sadje in solato. Pogosto nas prepričujejo, da bi morali jesti več hrane rastlinskega izvora. S tem se delno strinjam. Podpiram, da v našo prehrano vključimo čim več blago kuhanega sadja in zelenjave. To velja tudi za solato, kumare, paradižni...