Aku Energija
Nov 29, 2017

Fibromialgija

1 comment

Nekako ne morem priznati in se sprijazniti z diagnozo fibromialgija. Težave v hrbtenici imam že kar nekaj časa. Že, ko sem bila stara 20 let so se mi težave začele in so vse hujše in vse obširnejše. Naredila sem že ogromno pregledov,...nenehni obiski pri ortopedu, v zadnjih dveh letih sem naredila kolonoskopijo, bp., gastroskopijo, bp., ultrazvok trebuha bp. redno hodim, se razgibavam. Težavam pa ni konca, le še slabše je. Največjo bolečino, vsak dan imam v predelu vrata, ram in zadnjem delu hrbtenice v torakalnem delu. Nato se mi kakšen teden pojavi bolečina v kolenu, potem kakšen teden mravljinčenje na zadnji plati ali mravljinčenje po roki,po glavi....itd, itd.,....včasih se mi tudi kakšen teden v glavi vrti in imam občutek nesigurnosti. Ker se mi vse to dogaja, sem v decembru 2015 začela jemati antidepresive, ker naj bi po zdravnikovih besedah bilo bolje. Toda bolečina je enaka,le še vse se stopnjuje. Bojim se, da nimam kakšne druge bolezni, kot je multipla skleroza ali kaj drugega. Moja osebna zdravnica pravi, da obisk pri nevrologu ni potreben. Imam občutek, da mi zdravnica nekako ne verjame in zato mi je še huje. Lahko kako olajšate simptome?

Aku Energija
Dec 4, 2017Edited: Dec 4, 2017

The understanding of fibromyalgia with conventional medicine is only at the very beginning stage and the treatment is very limited.

 

For your case, cause to the situation due to abnormalities of the neck bone (cervical vertebrae) should be eliminated by examination of X-ray or MRI. And you should also pay attention to aggravating factors. If the pain and tingling gets worse with certain posture or exercise, then it might be more related to musculoskeletal problem. If it is problem with the neck, I will mainly perform acupuncture, neck bone manipulation and therapeutic massage.

 

Otherwise, for the case of fibromyalgia, according to Traditional Chinese Medicine, fibromyalgia is caused by blockage in the flow of Qi and blood throughout the pathways in the body. I will provide herbs for strengthening essential energy and unblocking congestion. Very often, diet and lifestyle changes are necessary.

New Posts
 • Aku Energija
  Dec 4, 2017

  Sem 14-letna dekle, ki ima diagnosticiran atopijski dermatitis. na žalost se koža samo še poslabšuje. Vsako noč me koža zelo srbi, kar posledično pomeni pomanjkanje spanja. Ker končujem osnovno šolo je nenaspanost zelo moteča pri koncentraciji in učenju. Vsi zdravniki so nad mano obupali. Mogoče imate vi kakšen nasvet da bi zmanjšala praskanje in srbečico Lp.
 • Aku Energija
  Dec 4, 2017

  Spoštovani! Sem 50 letni diabetik na inzulinu in tabletah. Pred kratkim se je pojavilo nadležno srbenje kože.Čez dan še nekako gre, zvečer je nadležno tako, da se ne da zaspati.Prebral sem si, da je to posledica diabetesa. Sprašujem ali je kakšna pomoč za to nadležno srbenje ali ne. Hvala za odogvor.
 • Aku Energija
  Dec 4, 2017

  Spoštovana, 15 let delam v pisarni, pa so se mi doma posebej kadar ležim začele pojavljati vtroglavice, najbolj občutim vrtoglavico ko ležim, takrat se mi močno vrti v glavi, pritisk imam normalen. Kaj menite? Hvala
Storitve

064 259 185 | info@akupunkturatkm.com 
PE Novo mesto: Ulica talcev 9, 8000 Novo mesto
PE Ljubljana: Tacenska cesta 135a, 1000 Ljubljana

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle

© 2017 by Aku Energija   |