Aku Energija
Nov 20, 2017

Občutek tujka v grlu

2 comments

Edited: Nov 28, 2017

Lepo pozdravljeni, stara sem 30 let in zadnje 3 leta cutim v grlu napetost in obcutek kot da se mi je zataknil kos hrane nekje med grlom ali glasilkami. Opazila sem da imam tudi obdobja ko ne cutim popolnoma nobene bolecine - torej obdobje dopusta in ko se stevilo obveznosti zmanjsa....potem pa ko se zacne novo delovno in zraven pridejo se nove obveznosti pride tudi nazaj ta neprijeten obcutek v grlu. Zadnje case berem veliko razlicnega "ctiva" na internetu in edino kar najbolj opise mojo situacijo in izgleda situacijo mnogih ljudi po svetu je bolecina povezana z anksioznostjo oz. "globus hystericus". Zanima me vase mnenje nasplosno o tej "bolezni" in seveda ce priporocate kaksne tehnike samozdravljenja. Glede na to da mocno verjamem v moc komunikacije me tudi zanima ce bi v tem primeru pomagal tudi obsik pri psihoterapevtu? Ze v naprej se zahvaljujem za vas odgovor. Lep dan se naprej.

Aku Energija
Nov 27, 2017Edited: Nov 29, 2017

To stanje je zabeleženo v TKM in se imenuje „zamašitev energije Qi“. V TKM se energija deli na materialno in nematerialno. V tem primeru gre za nematerialni del, in ne za fizično okvaro, zato navadno endoskopske preiskave ne pokažejo ničesar. Zdravljenje tega stanja s TKM zajema akupunkturo za izboljšanje kroženja energije Qi in zeliščna dopolnila, ki uravnavajo mehanizem Qi. V našem centru smo se s podobnimi primeri že soočili, rezultati pa so bili zadovoljivi.

-----------------

This is a condition documented in TCM called “congestion of Qi energy”. In the understanding of TCM, there are materialistic energy and non-materialistic energy. For this situation, it is a problem with the non-materialistic part so it is not a physical abnormality ,and there are usually no findings with endoscope check ups. The treatment of this condition with TCM includes acupuncture for improving the circulation of Qi and herbal supplement for regulating the Qi mechanism. There are similar cases in our center before and the result are satisfactory.

cejuhokak
Sep 25

 

The idea of exploring the caves, trails, rivers, and roads on such places is the worst thing. But, when someone is suffering from such rushmyessay review services conditions then definitely they do the exploring. Because, we cannot survive without the essential stuff for long.

New Posts
 • Aku Energija
  Nov 27, 2017

  Pozdravljeni, že več kot pol leta imam probleme z tiščanjem v prsih, oz. med prsami in vratom, oz. grlom. Naredila sem preglede ščitnice, kardiološke in podobno, vendar nič. Zdravnica mi je predpisala Cimbalto 65 2x dnevno, vendar ni nobenega učinka. Imam občutek, kot da bom zdaj zdaj prenehala dihat ali da me bo zadušilo. Hvala za vaš odgovor in nasvet.
 • Aku Energija
  Nov 27, 2017

  Že kar nekaj let se zdravim za depresijo in anksioznostjo.Moj največji problem so strahovi strah ,da ne bom zmogla dela v službi,strah pred izgubo službe,da ne bi dobila druge službe,da sin ne bo naredil šole in podobno. Včasih sem bila vztrajna,prizadevna sedaj kot da mi vsega tega zmanjkuje,skozi se počutim napeto. Zanima me vaš nasvet . Hvala,lp.
 • Aku Energija
  Sep 28

  Pozdravljeni. Že nekaj časa me pestijo določene težave. Vedno bolj pogosto doživljam napade tesnobe. Na začetku je to bilo mogoče 1-krat na mesec, sedaj se pojavi tudi že 3-krat na teden. Ob napadu mi začne srce pospešeno biti, roke se mi začnejo potiti, večkrat občutim strah, občutim pritisk v prsih – oteženo začnem dihati, postanem nemirna in jokava. Na kogar koli se obrnem, vedno pridem do odgovora, da bodo težave rešila zdravila – antidepresivi. Zanima me, ali obstaja kakšen drug način (razen zdravil). Najlepša hvala za vaš odgovor.
Storitve

064 259 185 | info@akupunkturatkm.com 
PE Novo mesto: Ulica talcev 9, 8000 Novo mesto
PE Ljubljana: Tacenska cesta 135a, 1000 Ljubljana

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle

© 2017 by Aku Energija   |