Aku Energija
Nov 20, 2017

Zdravljenje anksiozne motnje

1 comment

Edited: Nov 28, 2017

Pozdravljeni, že več kot pol leta imam probleme z tiščanjem v prsih, oz. med prsami in vratom, oz. grlom. Naredila sem preglede ščitnice, kardiološke in podobno, vendar nič. Zdravnica mi je predpisala Cimbalto 65 2x dnevno, vendar ni nobenega učinka. Imam občutek, kot da bom zdaj zdaj prenehala dihat ali da me bo zadušilo. Hvala za vaš odgovor in nasvet.

Aku Energija
Nov 27, 2017Edited: Nov 29, 2017

 

Konvencionalna medicina zelo pogosto funkcionalno okvaro uvršča med psihiatrične težave. Anksiozna motnja pomeni, da fizične nepravilnosti ne obstajajo. Energija v našem telesu se deli na materialno in nematerialno. Konvencionalna medicina je nagnjena k popravilu materialnega dela, vendar ni zmožna vedno najti nepravilnosti v „nematerialnem delu“, ki jim pravimo tudi funkcionalna okvara.

V vašem primeru bom verjetno začela z utrjevanjem pljučnega sistema, da tako olajšam napetost v prsih. Ko se boste znebili neprijetnega občutka, bi se moral izboljšati tudi občutek anksioznosti. Končnega sklepa pa ne morem podati, dokler ne izvedem diagnostičnega pregleda TKM in tako dobim celotno sliko.

----------------------

Very often the conventional medicine put "functional abnormality" under psychiatric problem. "Functional abnormality" means there is not physical abnormality. There are materialistic and non-materialistic type of energy instead of our body. Conventional medicine is more towards fixing the materialistic part but not always able to look for abnormalities in "non-materalistic part" which we also call it functional abnormality.

For your case, I will probably start with strengthening the Lung system to ease the chest tightness. Will the discomfort is relieved, your anxious feeling should improve. But I cannot come to a final conclusion until I preform the TCM diagnostic to get the whole picture.

New Posts
 • Aku Energija
  Nov 27, 2017

  Že kar nekaj let se zdravim za depresijo in anksioznostjo.Moj največji problem so strahovi strah ,da ne bom zmogla dela v službi,strah pred izgubo službe,da ne bi dobila druge službe,da sin ne bo naredil šole in podobno. Včasih sem bila vztrajna,prizadevna sedaj kot da mi vsega tega zmanjkuje,skozi se počutim napeto. Zanima me vaš nasvet . Hvala,lp.
 • Aku Energija
  Sep 28

  Pozdravljeni. Že nekaj časa me pestijo določene težave. Vedno bolj pogosto doživljam napade tesnobe. Na začetku je to bilo mogoče 1-krat na mesec, sedaj se pojavi tudi že 3-krat na teden. Ob napadu mi začne srce pospešeno biti, roke se mi začnejo potiti, večkrat občutim strah, občutim pritisk v prsih – oteženo začnem dihati, postanem nemirna in jokava. Na kogar koli se obrnem, vedno pridem do odgovora, da bodo težave rešila zdravila – antidepresivi. Zanima me, ali obstaja kakšen drug način (razen zdravil). Najlepša hvala za vaš odgovor.
 • Aku Energija
  Sep 25

  Lepo pozdravljeni, stara sem 30 let in zadnje 3 leta cutim v grlu napetost in obcutek kot da se mi je zataknil kos hrane nekje med grlom ali glasilkami. Opazila sem da imam tudi obdobja ko ne cutim popolnoma nobene bolecine - torej obdobje dopusta in ko se stevilo obveznosti zmanjsa....potem pa ko se zacne novo delovno in zraven pridejo se nove obveznosti pride tudi nazaj ta neprijeten obcutek v grlu. Zadnje case berem veliko razlicnega "ctiva" na internetu in edino kar najbolj opise mojo situacijo in izgleda situacijo mnogih ljudi po svetu je bolecina povezana z anksioznostjo oz. "globus hystericus". Zanima me vase mnenje nasplosno o tej "bolezni" in seveda ce priporocate kaksne tehnike samozdravljenja. Glede na to da mocno verjamem v moc komunikacije me tudi zanima ce bi v tem primeru pomagal tudi obsik pri psihoterapevtu? Ze v naprej se zahvaljujem za vas odgovor. Lep dan se naprej.
Storitve

064 259 185 | info@akupunkturatkm.com 
PE Novo mesto: Ulica talcev 9, 8000 Novo mesto
PE Ljubljana: Tacenska cesta 135a, 1000 Ljubljana

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle

© 2017 by Aku Energija   |