Aku Energija
Nov 28, 2017

Hemoroidi

1 comment

Spoštovani! Pišem vam zaradi ponavljajočih hemoroidov, oziroma krvi prisotne na koncu odvajanja, ki je je zelo malo in je zelo svetla. Bila sem že na večih pregledih, gastroenterolog pravi da zaradi mladosti (24let) ni zaskrbljujoče, a mene to zelo moti, saj peče, srbi pa tudi ni prijetno videvati krvi. Uporabljam svečke, jem tako kot je treba pri tej zadevi, se veliko gibam in pijem dovolj tekočine, imam pa precej stresa. Prosim za vašo pomoč, saj se bojim, da ostane le še operacija? Hvala in uspešno delo vam želim še naprej!

Aku Energija
Nov 28, 2017Edited: Dec 6, 2017

 

Zelišča proti hemoroidom so po mojih izkušnjah zelo učinkovita. V skladu s TKM hemoroide povzroča „odvečna ognjena energija“ v črevesnem sistemu, včasih pa tudi v vraničnem in jetrnem sistemu. Na prvi stopnji zdravljenja se bomo osredotočili na nadzor krvavenja, kar poteka približno 1–3 mesece. Zatem bomo očistili sistem vse od površinskega do globljega dela, da preprečimo ponovitev.

 

Ob tem je zelo pomembno tudi prilagoditi prehrano. Izogibajte se pekoči hrani, alkoholu ter mlečnim in sladkim izdelkom, saj bo sicer postopek čiščenja počasen in težaven, večje pa so tudi možnosti za ponovno ponovitev.

__________________________

Herbs for Hemorrhoids are quite effective in my experience. In the understanding of TCM, hemorrhoids is caused by "excess fire energy" in the intestine system, sometimes also in the Spleen and Liver system. At the first stage of treatment we will focus on controlling the bleeding, usually within 1-3 months. Then later we will clean up the system from superfical part to deeper part to prevent relapse.

 

It is very important to adjust your diet as well. Avoid spicy food, alcohol, dairy product and sweet otherwise the cleaning process will be slow and difficult and also increase the chance of relapes.

New Posts
 • Aku Energija
  Nov 28, 2017

  Spoštovani! Stara sem 24 let in imam že kak teden, probleme z požiralnikom, namreč čutim da je v njem nekakšen cmok, veliko se mi spahuje, včasih z zelo kislim okusom... kak dan imam rahlo pekoč občutek v želodcu. v lekarni sem kupila ruparut tablete, ki jih jem že 3 dni a vidnega učinka ni! Kaj predlagate?
 • Aku Energija
  Nov 28, 2017

  Lep pozdrav! Letos sem bila dignosticirana s sindromom razdražljivega črevesa (s prevladujočo drisko) in vse kar mi je specialist znal povedati o tem je, da naj se s tem sprijaznem. Stara sem 20 let, zadnji 2 leti sem imela probleme. Sama sem prebirala v tuji literaturi o tem in kako se da simptome izboljšati s prehrano. Izogibam se hrani, ki mislim, da pozvroča probleme (rdeče meso, surova zelenjava, polnozrnate stvari, mleko in mlečni izdelki). Simptomi in prebava so se mi izboljšali, vendar še vedno grem več kot 5x na dan WC. Zanima me, če mi lahko svetujete kaj bi lahko še pomagalo? Hvala vam za kakršne koli informacije!
 • Aku Energija
  Nov 28, 2017

  Spoštovani. Že 20 let se zdravim zaradi Crohnove bolezni (stara sem 49 let). Pred 9 leti sem bila operirana in takrat so mi poleg dela debelega črevesa odstranili tudi žolčnik in nekaj benignih tumorčkov na jetrih. V zadnjem času prebiram veliko o svaril o raku na debelem črevesu in se zavedam, da sem v rizični skupini. Zanima me, kakšno prehranjevanje mi priporočate. Za preprečevanje raka bi bila dobra najbrž hrana z veliko vlakninami, svežega sadja, zelenjave, ... To pa je nekako v nasprotju s prehrano pri Chronovi bolezni. Hvala za vaš odgovor.
Storitve

064 259 185 | info@akupunkturatkm.com 
PE Novo mesto: Ulica talcev 9, 8000 Novo mesto
PE Ljubljana: Tacenska cesta 135a, 1000 Ljubljana

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle

© 2017 by Aku Energija   |