Aku Energija
Nov 20, 2017

Bronhiolitis

1 comment

Edited: Nov 28, 2017

Zdravo. Pri 3-letnem sinu smo imeli hude težave z bronhiolitisi (večkrat bili v bolnišnici, ker je potreboval kisik, inhalacije, medrol, ...). Trenutno je v mirovanju, alergeni testi so vse pokazali negativno. Bronhiolitis se mu razvije iz prehlada. Jemljemo Flixotide 125 mq en vpih že eno leto. Zanimajo me vaše metode zdravljenja. Kaj mi vi svetujete? Hvala in lep dan.

Aku Energija
Dec 4, 2017Edited: Dec 6, 2017

 

Pediatrični bronhitis je pomembno zdraviti, ko so simptomi mirni. Bronhitis se razvije, ker je naš pljučni sistem prešibek, da bi očistil zunanje patogene in se boril proti njim. Pomagamo lahko pri nežnejši obliki vnetja (saj je za resnejšo obliko potrebna hospitalizacija, česar mi kot ambulantni center ne moremo obravnavati). Če telesu pomagamo, da se lahko učinkoviteje bori, tako prihrani energijo, ki jo lahko kasneje porabi za popravilo sistema. Predstavljajte si, da bi mesto neprestano napadali, pri tem pa bi umirali moški in ženske, zato na koncu ne bi ostal nihče, ki bi lahko mesto ponovno zgradil. Pomoč, ki jo telo dobi z zelišči TKM, je kot dodatna sila in orožje za boj v vojni in ponovno grajenje mesta.

 

Akupunktura v tem primeru ne pride v poštev, saj otroke prestraši, obstaja pa pediatrična masaža, ki jo lahko izvajate doma.

 

Otroci na splošno bolje okrevajo in se hitreje pozdravijo kot odrasli. Obravnavali smo že 70-letnico s hudimi pljučnimi simptomi, ki je potrebovala našo pomoč. Če se je pozdravila ona, obstaja zelo velika možnost, da se lahko tudi vaš sin. Sami si lahko pomagate tudi tako, da pazite na prehrano. Absolutno prepovedani izdelki so čokolada, med ter hladna in surova hrana, medtem ko je potrebno občutno zmanjšati vnos mlečnih izdelkov, sladkarij in sadja.

__________________________

For pediatric bronchiolitis, it is important to do curative work when symptoms are calm. Bronchiolitis develop because our Lung system is too weak to clean up and fight off external pathogens. We will assist in milder form of infection (the severe form will require hospitalization and it is impossible for us, an outpatient center, to handle). By assisting the body to fight more efficiently, the system save its energy which later can be used to repair the system. Imagine if a city is constantly under attack, and the men and women all die in the defending war then no one are left to rebuild the city. The help from TCM herbs is like new manpower and weapons for fighting the war and rebuilding.

 

Acupuncture will not be considered as it is too scary for children, There are some pediatric massage that you can perform at home though.

 

In general, children recovers and heals better than adults. There was a 70 year old lady with severe pulmonary symptoms and get controlled with our help. If she can, there is a very high chance that your son can too. And help yourself by watching the diet too. Chocolate, honey, cold and raw food are an absolute NO while diary, sweet and fruits should be significantly reduced.

New Posts
 • Aku Energija
  Dec 4, 2017

  Naš 9 letnik že 2 leti ponoči moči posteljo. Vse smo že poskusili (vsaj mislimo), zdravniki ne ugotovijo ničesar, le ponujajo hormonske ta blete, ki jih pa zaenkrat še nismo jemali. Hvaležna bom za vsako idejo in nasvet.
 • Aku Energija
  Dec 4, 2017

  Pozdravljeni! Obračam se na Vas z nekaj vprašanji, na katere bo verjetno kar težko odgovoriti. Imam 19-mesečno hči, ki je imela pri 5-ih mesecih ugotovljeno zmerno hipotonijo in blag mišični tonus. Trenutno se Dana že plazi, se sama dvigne ob opori, ob opori stoji in se delno prestopa. Sama opažam, da se je njen razvoj nekoliko ustavil. ali pa se mi le dozdeva. Njen razvoj je sicer konstanten, vendar zamaknjen za nekaj mesecev nazaj. Delno že čeblja in izgovarja mama, brbr ... drugače pa je zelo dobrovoljna in radovedna, pripravljena na igro. Mogoče imate tudi vi kakšen nasvet...zanima me vaše mnenje in morebitne posledice zmerne hipotonije - blagega mišičnega tonusa v Danini prihodnosti - ali bo imela probleme pri izobraževanju, se bo ti poznalo pri hoji ...itd? hvala za vaš čas in morebiten odgovor. Urška Jekler
Storitve

064 259 185 | info@akupunkturatkm.com 
PE Novo mesto: Ulica talcev 9, 8000 Novo mesto
PE Ljubljana: Tacenska cesta 135a, 1000 Ljubljana

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle

© 2017 by Aku Energija   |