Aku Energija
Nov 20, 2017

bolečina v dojki

1 comment

Edited: Nov 28, 2017

pozdravljeni ! Stara sem 48 let, pred šestimi leti so mi odstranili maternico in en jajčnik zaradi miomov, občasno imam težave s počutjem- vrtoglavica, motnje ravnotežja, bolečine v hrbtenici, slabost, glavoboli, trenutno pa se zdtravim tudi zaradi paradontoze. Pa še eno vprašanje imam. Občasno me bolijo prsi, obe , bolečina ni huda, je pa prisotna,Tudi bradavice imam občutljive.Kaj bi bilo lahko temu vzrok. Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam!

Aku Energija
Nov 27, 2017Edited: Nov 29, 2017

Jajčniki in maternica so bistveni del „energije ledvičnega sistema“. Gre za prirojeno energijo posameznika ter zalogo energije, zato naj bi nam bila v podporo v našem življenju. Glavne funkcije vodne energije so hranljivost, čiščenje in umiritev, medtem ko je ledvični sistem odgovoren za lase, zobe, spodnji del hrbtenice, reprodukcijo, spomin in možgane.

 

Bule nastanejo zaradi zamašitve in onesnaženosti vodne energije. Situacija je podobna, kot če bi imeli kozarec, v katerem bi bila umazana voda, zato bi se umazanija začela nabirati na kozarcu. Kirurški postopek je ukrep, s katerim ta kozarec popolnoma odstranimo, namesto da bi ga očistili. Kljub temu pa v sebi potrebujete tako kozarec kot vodo, zato njegova odstranitev ni pravi način, kako se znebiti izvora umazanije. Zelo sumim, da je posledica zamašitve povečano število trombocitov, vendar se to ne kaže na maternici.

 

Določene teorije trdijo, da je bolečina v prsih povezana s trebušnim in jetrnim sistemom, saj meridian poteka skoznje.

-------------------------------

The ovaries and uterus are essential part for "kidney system energy". It is one's inborn energy and energy storage so it is suppose to support us throughout our lives. The main function of water energy is nourishing, cleaning and calming while the kidney system is responsible for hair, teeth, lower back, reproduction, memory and brain.

 

Myomas result from congestion and pollution of water energy. It is like that you have a cup of water but the water is polluted so dirt is building on the cup. The surgical procedure is a measure that instead of cleaning up the cup, you throw it away completely. However, you actually need the cup and the water inside. Also, throwing out the cup is not a way to treat the pollution source. So I highly suspect that the elevation of platelet count is a result of congestion. It just does not show in the uterus.

 

Same theory applies to the breast pain just that it is more related to the Stomach and Liver system because the meridian go through that location.

New Posts
 • sabina.barboric
  Apr 30, 2018

  Pozdravljeni! S partnerjem se ze 6 let boriva z neplodnostjo. Za nama so 4 ivf postopki, žal vsi neuspešni. Prenos zarodkov je bil samo v prvem ivf postopku, v zadnjih 3eh pa so vsi zarodki tretji dan prenehali z delitvijo in do prenosa ni prišlo. Vzroka ne znajo pojasniti. Imam PCO, po laparoskopiji dokaj redne menstruacije z različno dolgimi cikli. Postavili so mi tudi diagnozo kronična anovulacija in Hashimoto sindrom ( zaenkrat se brez terapije, ščitnični hormoni zaenkrat še v mejah normale). S septembrom naj bi začeli nov postopek ivf-a (za mano je 1,5 leta pavze). Partner je lani dal ponovni spermiogram, na katerem je pokazalo, da je številno patološko normalnih spermijev 0%. Gibljivost in vsi ostali parametri spermiograma so ok. Med prejšnjim ivf-om do zdaj, sem zaporedno 6 mesecev jemala Clomid po 1 tbl/dan. Do ovulacije in do zanositve ni prišlo. Mi lahko vi kako pomagate in pridemo do zanositve? Hvala za Vaš odgovor in lep pozdrav! Sabina
 • Aku Energija
  Nov 27, 2017

  Spoštovani ! Stara sem 50 let. Zadnje čase imam zelo močne krvavitve, vendar ginekološko vse vredu. Pri zadnjem pregledu krvi, (januarja) sem imela popolnoma premalo železa v krvi( pod 3). Sicer se počutim vredu razen različnih težav ki jh vsi pripisujemo meni. Želim Vam vse lepo in se Vam zahvaljujem za odgovor.
 • Aku Energija
  Nov 27, 2017

  Pozdravljeni. Imam problem, namreč moja menstruacija traja že skoraj mesec in pol. Bila sem na ultrazvoku in ugotovili so, da imam povečane jajčnike (3x3) in tudi ciste. Ginekolog mi je predpisal hormonske tablete Rigevidon, katere jemljem po 2 skupaj, ampak se je vse skupaj izkazalo kot neuspešno. Zaradi nizke vsebnosti hemoglobina v krvi sem zelo utrujena in brez energije, pa tudi vrti se mi včasih.
Storitve

064 259 185 | info@akupunkturatkm.com 
PE Novo mesto: Ulica talcev 9, 8000 Novo mesto
PE Ljubljana: Tacenska cesta 135a, 1000 Ljubljana

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle

© 2017 by Aku Energija   |