Aku Energija
Nov 27, 2017

Menopavza, spolnost

1 comment

Sem ženska v menopavzi. Dopolnila bom 52. let. Z možem imava proble, saj si oba želiva spolnosti, nato pa se moja nožnica ne navlaži. Na žalost je mučno za oba, saj mož ne more prodreti v mene, nožnica je suha in ne moreva uživati v seksu. Hvala Vam za Vaš nasvet, Zanimiva

Aku Energija
Nov 27, 2017Edited: Nov 29, 2017

V teoriji TKM je normalna vaginalna sluz nekakšna vodna energija ledvičnega sistema. Ženske v času menopavze trpijo za znatnim upadom „vodne energije“, ki povzroči veliko simptomov in neprijeten občutek. Ponavadi strankam svetujem, naj uživajo črni sezam, s katerim napolnijo vodno energijo. Kljub temu vam ne morem zagotovo odgovoriti, v kolikšni meri vam bo to preprosto živilsko dopolnilo pomagalo, saj obstajajo različni tipi in različne ravni vodnih energij. Črni sezam je najenostavnejše in najbolj razpoložljivo živilo za zaužitje. V primerih dela na globlji ravni in pri zapletenejših stanjih se lahko pod nazorom in ob stalnemu preverjanju uporabljajo zeliščni dodatki, ki so močnejši.

----------------------------------------------

The normal vaginal mucus is one kind of "Kidney system water energy" under the TCM theory. Women around their menopause suffer from a significant drop of "water energy" causing many symptoms and discomfort. I usually suggest clients to eat black sesame for filling up the water energy. However I cannot give you a definitely answer how much this simple food supplement can help because there are different types and different level of water energies. Black sesame is the most simple and disposable type. For some deeper level work and more complicated situation, herbs supplement, which is stronger in action, can be used under supervision and regular follow up.

New Posts
 • sabina.barboric
  Apr 30, 2018

  Pozdravljeni! S partnerjem se ze 6 let boriva z neplodnostjo. Za nama so 4 ivf postopki, žal vsi neuspešni. Prenos zarodkov je bil samo v prvem ivf postopku, v zadnjih 3eh pa so vsi zarodki tretji dan prenehali z delitvijo in do prenosa ni prišlo. Vzroka ne znajo pojasniti. Imam PCO, po laparoskopiji dokaj redne menstruacije z različno dolgimi cikli. Postavili so mi tudi diagnozo kronična anovulacija in Hashimoto sindrom ( zaenkrat se brez terapije, ščitnični hormoni zaenkrat še v mejah normale). S septembrom naj bi začeli nov postopek ivf-a (za mano je 1,5 leta pavze). Partner je lani dal ponovni spermiogram, na katerem je pokazalo, da je številno patološko normalnih spermijev 0%. Gibljivost in vsi ostali parametri spermiograma so ok. Med prejšnjim ivf-om do zdaj, sem zaporedno 6 mesecev jemala Clomid po 1 tbl/dan. Do ovulacije in do zanositve ni prišlo. Mi lahko vi kako pomagate in pridemo do zanositve? Hvala za Vaš odgovor in lep pozdrav! Sabina
 • Aku Energija
  Nov 27, 2017

  Spoštovani ! Stara sem 50 let. Zadnje čase imam zelo močne krvavitve, vendar ginekološko vse vredu. Pri zadnjem pregledu krvi, (januarja) sem imela popolnoma premalo železa v krvi( pod 3). Sicer se počutim vredu razen različnih težav ki jh vsi pripisujemo meni. Želim Vam vse lepo in se Vam zahvaljujem za odgovor.
 • Aku Energija
  Nov 27, 2017

  Pozdravljeni. Imam problem, namreč moja menstruacija traja že skoraj mesec in pol. Bila sem na ultrazvoku in ugotovili so, da imam povečane jajčnike (3x3) in tudi ciste. Ginekolog mi je predpisal hormonske tablete Rigevidon, katere jemljem po 2 skupaj, ampak se je vse skupaj izkazalo kot neuspešno. Zaradi nizke vsebnosti hemoglobina v krvi sem zelo utrujena in brez energije, pa tudi vrti se mi včasih.
Storitve

064 259 185 | info@akupunkturatkm.com 
PE Novo mesto: Ulica talcev 9, 8000 Novo mesto
PE Ljubljana: Tacenska cesta 135a, 1000 Ljubljana

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle

© 2017 by Aku Energija   |