Aku Energija
Nov 27, 2017

Močne menstrualne krvavitve

1 comment

Edited: Nov 28, 2017

Pozdravljeni. Imam problem, namreč moja menstruacija traja že skoraj mesec in pol. Bila sem na ultrazvoku in ugotovili so, da imam povečane jajčnike (3x3) in tudi ciste. Ginekolog mi je predpisal hormonske tablete Rigevidon, katere jemljem po 2 skupaj, ampak se je vse skupaj izkazalo kot neuspešno. Zaradi nizke vsebnosti hemoglobina v krvi sem zelo utrujena in brez energije, pa tudi vrti se mi včasih.

Aku Energija
Nov 27, 2017Edited: Dec 6, 2017

 

Za popoln odgovor nimam dovolj podatkov, zato lahko odgovorim zgolj na kratko. Pomembna je starost pacientke in trajanje težave, saj je težave težje ozdraviti, če trajajo dalj časa in če so pacientke starejše.

 

Prekomerno menstrualno krvavenje v skladu s teorijo TKM ponavadi povzročata dva glavna vzroka: 1) zamašitev energije razburjenja (energija Yang) ali 2) pomanjkanje energije za pomiritev (energija Yin).

 

V vašem primeru gre zagotovo za hudo zamašitev (povečani jajčniki in ciste). Po drugi strani pa sta kri in energija Qi šibki zaradi prekomernega krvavenja, kar povzroča splošno utrujenost in depresijo.

TKM lahko v takšnih primerih zelo pomaga, a je za to potrebno potrpljenje. Situacija je podobna, kot če bi v zlomljen kozarec natakali vodo, medtem pa bi čistili blatno vodo, ki se nahaja v njem. Ravnotežje je krhko, a ga je mogoče popraviti. Potrebni sta le samozavest in vztrajnost.

___________________

The information is incomplete so I can only give a brief answer. First of all, the age and the duration of the chief complain matter. The older the patient and longer the situation exist, usually the more difficult it is to treat.

 

Excessive bleeding in menstruation usually results from two main causes under TCM theory. 1) Congestion of excitement energy (Yang energy) or 2) Deficiency in calming energy (Yin energy).

 

In your case, it is for sure that there is a congestion and it is severe (enlarged ovaries and cysts). On the other hand, Blood and Qi energy are weak due to excessive bleeding which would lead to general fatigue and depression.

 

TCM has much to offer to this situation but you really need to be patient. It is like filling up water into a broken glass while cleaning up the muddy water inside. The balance is fragile but is is fixable. Just have confidence and perseverance,

New Posts
 • sabina.barboric
  Apr 30, 2018

  Pozdravljeni! S partnerjem se ze 6 let boriva z neplodnostjo. Za nama so 4 ivf postopki, žal vsi neuspešni. Prenos zarodkov je bil samo v prvem ivf postopku, v zadnjih 3eh pa so vsi zarodki tretji dan prenehali z delitvijo in do prenosa ni prišlo. Vzroka ne znajo pojasniti. Imam PCO, po laparoskopiji dokaj redne menstruacije z različno dolgimi cikli. Postavili so mi tudi diagnozo kronična anovulacija in Hashimoto sindrom ( zaenkrat se brez terapije, ščitnični hormoni zaenkrat še v mejah normale). S septembrom naj bi začeli nov postopek ivf-a (za mano je 1,5 leta pavze). Partner je lani dal ponovni spermiogram, na katerem je pokazalo, da je številno patološko normalnih spermijev 0%. Gibljivost in vsi ostali parametri spermiograma so ok. Med prejšnjim ivf-om do zdaj, sem zaporedno 6 mesecev jemala Clomid po 1 tbl/dan. Do ovulacije in do zanositve ni prišlo. Mi lahko vi kako pomagate in pridemo do zanositve? Hvala za Vaš odgovor in lep pozdrav! Sabina
 • Aku Energija
  Nov 27, 2017

  Spoštovani ! Stara sem 50 let. Zadnje čase imam zelo močne krvavitve, vendar ginekološko vse vredu. Pri zadnjem pregledu krvi, (januarja) sem imela popolnoma premalo železa v krvi( pod 3). Sicer se počutim vredu razen različnih težav ki jh vsi pripisujemo meni. Želim Vam vse lepo in se Vam zahvaljujem za odgovor.
 • Aku Energija
  Nov 27, 2017

  Sem ženska v menopavzi. Dopolnila bom 52. let. Z možem imava proble, saj si oba želiva spolnosti, nato pa se moja nožnica ne navlaži. Na žalost je mučno za oba, saj mož ne more prodreti v mene, nožnica je suha in ne moreva uživati v seksu. Hvala Vam za Vaš nasvet, Zanimiva
Storitve

064 259 185 | info@akupunkturatkm.com 
PE Novo mesto: Ulica talcev 9, 8000 Novo mesto
PE Ljubljana: Tacenska cesta 135a, 1000 Ljubljana

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle

© 2017 by Aku Energija   |