Aku Energija
Nov 27, 2017

Zgodnja menopavza in osteoporoza

1 comment

Edited: Nov 28, 2017

Pozdravljeni,lepo vas prosim, da mi svetujete kakšna terapija bi bila zame najbolj učinkovita. Pri meni je menopavza nastopila pri 37 letu. Takrat sem takoj dobila NHT in jo jemala 3 leta. Potem sem s pomočjo IVF(zamrznjenčka) končno zanosila. Po porodu sem se počutila dokaj v redu in tudi po prenehanem dojenju nisem jemala NHT. Potem pa sem sla na merjanje kostne gostote in so mi rekli, da imam osteoporozo na vretencih in osteopenijo na kolku. Zanima me vaše mnenje glede terapije osteoporoze in tudi menopavze, saj sem stara sele 42 let ?najlepsa hvala za vas odgovor

Aku Energija
Nov 27, 2017Edited: Nov 29, 2017

Menopavza pri 37-letnici je precej nenavadna in glede na dejstvo, da ste kasneje zanosili, bi lahko šlo za prenehanje menstruacije kot posledico zamašitve energije.

 

Hormonska terapija in hormoni, ki se uporabljajo pri postopku IVF, so zelo močni in v TKM pomenijo močno in globoko vodno in ognjeno energijo. Po eni strani zagotovijo uporabno energijo, a ker je učinek tako intenziven, lahko tudi povzročijo zamašitev. Poleg tega je pristop IVF pravzaprav zelo krepak ukrep za odstranitev zaloge vodne energije iz ledvičnega sistem. To si lahko predstavljamo tako, kot da bi imeli v ledvičnem sistemu zaloge energije, ki jih hranimo za prihodnost, a se jih kar naenkrat odločimo odstraniti in jih takoj uporabiti.

 

Gre za kompromisni pristop.

 

Ledvični sistem skrbi za reprodukcijo, lase, zobe, kosti in zalogo energije. Če želimo napolniti ledvično vodno zalogo, moramo jesti več črnega sezama in orehov. Za meditativno gibanje tai chi chuan pa je dokazano, da preprečuje osteoporozo. Za obširnejši pristop k doseganju splošnega zdravja vam svetujem polni posvet.

---------------------------

It is quite unusual for a 37 year old woman to have menopause and given the fact that you got pregnant later on, it could be just a stop in menstruation caused by congestion of energy.

 

Hormonal therapy and the hormone used in IVF are very strong and deep water and fire energy in the understanding of TCM. On one hand they provide the useful part of energy but because the effect is so intense, it could also cause congestion. Furthermore, the IVF approach is actually one vigorous measure to take out the water energy storage from kidney system. So it is like that we have energy savings in the kidney system that we may use later in our life but we decided to take our pension savings and use it now.

 

It is a trade off of the approach.

 

Kidney is the system responsible for reproduction, hair, teeth, bone and energy storage. To fill up the kidney water energy, you may eat more black sesame and walnut. Taichiquan is proven to prevent osteoporosis. For a more comprehensive approach for your general health, a full consultation is advisable.

New Posts
 • sabina.barboric
  Apr 30, 2018

  Pozdravljeni! S partnerjem se ze 6 let boriva z neplodnostjo. Za nama so 4 ivf postopki, žal vsi neuspešni. Prenos zarodkov je bil samo v prvem ivf postopku, v zadnjih 3eh pa so vsi zarodki tretji dan prenehali z delitvijo in do prenosa ni prišlo. Vzroka ne znajo pojasniti. Imam PCO, po laparoskopiji dokaj redne menstruacije z različno dolgimi cikli. Postavili so mi tudi diagnozo kronična anovulacija in Hashimoto sindrom ( zaenkrat se brez terapije, ščitnični hormoni zaenkrat še v mejah normale). S septembrom naj bi začeli nov postopek ivf-a (za mano je 1,5 leta pavze). Partner je lani dal ponovni spermiogram, na katerem je pokazalo, da je številno patološko normalnih spermijev 0%. Gibljivost in vsi ostali parametri spermiograma so ok. Med prejšnjim ivf-om do zdaj, sem zaporedno 6 mesecev jemala Clomid po 1 tbl/dan. Do ovulacije in do zanositve ni prišlo. Mi lahko vi kako pomagate in pridemo do zanositve? Hvala za Vaš odgovor in lep pozdrav! Sabina
 • Aku Energija
  Nov 27, 2017

  Spoštovani ! Stara sem 50 let. Zadnje čase imam zelo močne krvavitve, vendar ginekološko vse vredu. Pri zadnjem pregledu krvi, (januarja) sem imela popolnoma premalo železa v krvi( pod 3). Sicer se počutim vredu razen različnih težav ki jh vsi pripisujemo meni. Želim Vam vse lepo in se Vam zahvaljujem za odgovor.
 • Aku Energija
  Nov 27, 2017

  Pozdravljeni. Imam problem, namreč moja menstruacija traja že skoraj mesec in pol. Bila sem na ultrazvoku in ugotovili so, da imam povečane jajčnike (3x3) in tudi ciste. Ginekolog mi je predpisal hormonske tablete Rigevidon, katere jemljem po 2 skupaj, ampak se je vse skupaj izkazalo kot neuspešno. Zaradi nizke vsebnosti hemoglobina v krvi sem zelo utrujena in brez energije, pa tudi vrti se mi včasih.
Storitve

064 259 185 | info@akupunkturatkm.com 
PE Novo mesto: Ulica talcev 9, 8000 Novo mesto
PE Ljubljana: Tacenska cesta 135a, 1000 Ljubljana

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle

© 2017 by Aku Energija   |