Pravi in uspešni primeri zdravljenja IBS-ja

Updated: Dec 17, 2021


Že dolgo preden je znanstvena raziskava pokazala primernost in učinkovitost zdravljenja IBS z akupunkturo in zelišči, so naši srečni in zadovoljni pacienti to že vedeli.

Danes bom z vami delila dva primera obravnavanja IBS pri Aku Energiji z namenom, da podrobno pojasnim stališče TKM in da prikažem morebitnim pacientom, kaj lahko pri TKM pričakujejo.

Primer 1, ženska, starost 27 let

Ta mlada ženska je že eno trpela zaradi ponavljajoče se diareje. Na veliko potrebo je morala hoditi 5- do 6-krat na dan, poleg tega pa so je spremljale napihnjenost trebuha, intoleranca na laktozo in gluten, številne alergije, nelagodje v trebuhu in kronična utrujenost. Takšno stanje močno vpliva na vsakdanje življenje, še posebej pri ljudeh njene starosti.

Pri prvi konzultaciji sem odkrila, da ima na jeziku močno debelo oblogo, kar pomeni, da hrana ni primerno prebavljena. Namesto tega se je hrana spremenila v vlago in blokirala prekrvavitev. Pri diagnostiki glede na utrip, je utrip sistema debelega črevesja pokazal močno kopičenje toksinov, prav tako utrip ledvičnega sistema. Debelo črevo in ledvice imajo poseben odnos. Po eni strani deluje debelo črevo kot cev, ki odstranjuje toksine, po drugi strani pa absorbira koristno vlago in s tem vrača vodo v telo. Ta čista in popolna voda je Vodna energija, ki se bo skladiščila v ledvičnem sistemu. Ta vodna energija bo nato zopet zaokrožila po telesu za opravljanje številnih drugih funkcij.

Na prvem obisku sem ji dala zelišča za zaščito želodca, da bi preprečila možne moteče stranske učinke, ki jih lahko povzročijo čistilna zelišča. Uporabila sem naslednje akupresurne točke: CV12 za izboljšanje prebave; ST25, LI22 za čiščenje debelega črevesja; SP9 za čiščenje vlage.

Dva tedna pozneje, ko je sledil drugi obisk, se je njena hoja na veliko potrebo zmanjšala na 2-krat na dan, prav tako se je zmanjšala napihnjenost trebuha. Po približno 2 mesecih kasneje, ko je sledil četrti obisk, njene diareje praktično ni bilo več. Vendar je sprejela moj nasvet o nadaljevanju globljega čiščenja in bistrenja sistemov z namenom, da bolezen raje pozdravi kot samo nadzoruje.

Tu je njeno priporočilo: [ime skrito zaradi zaščite zasebnosti], ženska, starost 27 let, številni prebavni problemi, alergije na hrano, nizka energija; ‘Že po prvi obravnavi in dieti so se pokazali rezultati. Po letu terapij lahko res vidim velik napredek. Zopet lahko uživam v življenju.

Primer 2, moški, starost 50 let

Z IBS je bil diagnosticiran 15 let. Že 20 let je imel neredne črevesne navade in redko blato ter kožno alergijo in hemoroide. V svojih srednjih letih so ga začele pestiti še degenerativne težave, kot so bolečine v kolenih in tinitus.

Diagnostika utripa je pokazala izrazito zaprtost sistema debelega črevesja, ki so jo spremljali toksini vraničnega sistema. Predpisala sem mu zelišča za mehčanje blata, da bi mu pomagala pri učinkovitem praznjenju črevesja. Pri akupunkturi sem uporabila akupresurne točke LI11 z LU5 in ST34. To je tehnika, ki pomaga pri sporazumevanju med sistemi, saj ko je debelo črevo zaprto, kot je bilo v njegovem primeru, svojih običajnih funkcij samo ne more dokončati.

Pljučni in želodčni sistem sta sistema, ki sta sistemu debelega črevesja najbližja, zato sta najprimernejši izbiri za zdravljenje. Uporabila sem tudi GB34. To je točka za lajšanje funkcij žolčnika, kar pomaga pri prebavi. To je zelo nenavadno, saj se vse točke nahajajo okoli kolena in komolca, zato pa pri tem pomagajo tudi pri bolečinah v kolenih (komolci so refleksno območje za koleno).

Pri drugem obisku je bilo blato že običajno in normalno oblikovano, bolečina v kolenu se je izboljšala, vendar so bili hemoroidi nekoliko moteči, zato sem spremenila zelišča za tista, ki skrbijo za bogatitev vodne energije, da bi mu pomagala z bolj čistilnim medijem. Pri naslednjem obisku je poročal o smrdečemu blatu in urinu (ker so se že izločali toksini), zato sem mu predpisala še močno čistilna zelišča. Pri petem obisku je bilo črevesno stanje splošno stabilno, spanec je bil boljši.

Ker je bil njegov primer zapleten in je bil precej predan temu, da nadzira svoje zdravstvene težave, sva porabila veliko časa in uporabila številne zeliščne prilagoditve, da si je očistil in zbistril vse sisteme. Pri zadnjem obisku nam je povedal, da se je izboljšala tudi barva njegove kože. To je zagotovo izjemno za človeka njegove starosti, da poda tak komentar.

Seveda ne potrebuje vsak človek tako dolgega zdravljenja, kot sta ga potrebovala ona dva. Večina podobnih primerov je dobro obvladovanih po 8-12 obravnavah. Prosim vas, da če tudi vi ali vaši dragi bolehate za IBS, ne oklevajte in kmalu začnite z zdravljenjem.

prevod: Tanja Topić

vir fotografij: internet