Objave na forumu

Aku Energija
29. nov. 2017
In Drugo
Nekako ne morem priznati in se sprijazniti z diagnozo fibromialgija. Težave v hrbtenici imam že kar nekaj časa. Že, ko sem bila stara 20 let so se mi težave začele in so vse hujše in vse obširnejše. Naredila sem že ogromno pregledov,...nenehni obiski pri ortopedu, v zadnjih dveh letih sem naredila kolonoskopijo, bp., gastroskopijo, bp., ultrazvok trebuha bp. redno hodim, se razgibavam. Težavam pa ni konca, le še slabše je. Največjo bolečino, vsak dan imam v predelu vrata, ram in zadnjem delu hrbtenice v torakalnem delu. Nato se mi kakšen teden pojavi bolečina v kolenu, potem kakšen teden mravljinčenje na zadnji plati ali mravljinčenje po roki,po glavi....itd, itd.,....včasih se mi tudi kakšen teden v glavi vrti in imam občutek nesigurnosti. Ker se mi vse to dogaja, sem v decembru 2015 začela jemati antidepresive, ker naj bi po zdravnikovih besedah bilo bolje. Toda bolečina je enaka,le še vse se stopnjuje. Bojim se, da nimam kakšne druge bolezni, kot je multipla skleroza ali kaj drugega. Moja osebna zdravnica pravi, da obisk pri nevrologu ni potreben. Imam občutek, da mi zdravnica nekako ne verjame in zato mi je še huje. Lahko kako olajšate simptome?
0
1
65
Aku Energija
29. nov. 2017
In Zdravje otrok
Naš 9 letnik že 2 leti ponoči moči posteljo. Vse smo že poskusili (vsaj mislimo), zdravniki ne ugotovijo ničesar, le ponujajo hormonske ta blete, ki jih pa zaenkrat še nismo jemali. Hvaležna bom za vsako idejo in nasvet.
0
1
31
Aku Energija
29. nov. 2017
In Težave z dihali
Lepo pozdravljeni. Stara sem 34 let in nikoli nisem kadila. Imam težavo z dolotrajnim izkašljevanjem. Izkašljujem belo-rumeno-zeleno gosto sluz. Ta težava traja že od 2011 ko sem zbolela za bronhitisom . Počutim se dobro, prehlajena nisem. Ne vem kako naj vam opišem svojo zelo motečo zdravstveno tegobo, ne kašljam celi dan (5 - 10 x na dan), izkašljujem le takrat ko se nabera ta sluz - verjetno v pljučih. Kaj je z mano? Hvala za odgovor in veliko uspehov.
0
4
48
Aku Energija
29. nov. 2017
In Drugo
Sem 14-letna dekle, ki ima diagnosticiran atopijski dermatitis. na žalost se koža samo še poslabšuje. Vsako noč me koža zelo srbi, kar posledično pomeni pomanjkanje spanja. Ker končujem osnovno šolo je nenaspanost zelo moteča pri koncentraciji in učenju. Vsi zdravniki so nad mano obupali. Mogoče imate vi kakšen nasvet da bi zmanjšala praskanje in srbečico Lp.
0
1
17
Aku Energija
29. nov. 2017
In Težave z dihali
Pozdravljeni, sem mama 16letnega sina kateri ima astmo od petega leta starosti. Prav tako ima vrsto alergij. Ker se ukvarja s športom igra nogomet in ima zelo naporne treninge tudi po dva krat na dan ima težave z dušenjem predvsem v mrzlem času zunaj. Na igrišču težko teče saj ga duši. Uporablja Ventukin.. Možno bi bilo da je dušenje pogojeno z psiho saj opažam da ga začne dušit pred tekmo ali pred kakšnim preizkusom. Poskusili bi radi še s kitajsko medicino zato vas kot strokovnjakinjo na tem področju prosimo za nasvet.
0
4
28
Aku Energija
29. nov. 2017
In Drugo
Spoštovani! Sem 50 letni diabetik na inzulinu in tabletah. Pred kratkim se je pojavilo nadležno srbenje kože.Čez dan še nekako gre, zvečer je nadležno tako, da se ne da zaspati.Prebral sem si, da je to posledica diabetesa. Sprašujem ali je kakšna pomoč za to nadležno srbenje ali ne. Hvala za odogvor.
0
1
24
Aku Energija
29. nov. 2017
In Drugo
Spoštovana, 15 let delam v pisarni, pa so se mi doma posebej kadar ležim začele pojavljati vtroglavice, najbolj občutim vrtoglavico ko ležim, takrat se mi močno vrti v glavi, pritisk imam normalen. Kaj menite? Hvala
0
6
38
Aku Energija
28. nov. 2017
In Težave z dihali
Pozdravljeni! Bom rekel od konca pomladi, oz. začetka poletja, sem konstantno prehlajen. Nos imam zamašen večinoma ponoči, kar mi onemogoča dober spanec. Ni bilo še dneva kaj nebi imel zamašen nos, enkrat bolj enkrat manj. Že jemljem tablete proti cvetnem prahu, katere so zaustavile solzenje oči in srbenju v grlu. Mi lahko kako pomagate, s čim naj odpravim težavo nosu, saj se mi že meša?
0
14
92
Aku Energija
28. nov. 2017
In Prebavni sistem
Spoštovani! Stara sem 24 let in imam že kak teden, probleme z požiralnikom, namreč čutim da je v njem nekakšen cmok, veliko se mi spahuje, včasih z zelo kislim okusom... kak dan imam rahlo pekoč občutek v želodcu. v lekarni sem kupila ruparut tablete, ki jih jem že 3 dni a vidnega učinka ni! Kaj predlagate?
0
1
57
Aku Energija
28. nov. 2017
In Prebavni sistem
Lep pozdrav! Letos sem bila dignosticirana s sindromom razdražljivega črevesa (s prevladujočo drisko) in vse kar mi je specialist znal povedati o tem je, da naj se s tem sprijaznem. Stara sem 20 let, zadnji 2 leti sem imela probleme. Sama sem prebirala v tuji literaturi o tem in kako se da simptome izboljšati s prehrano. Izogibam se hrani, ki mislim, da pozvroča probleme (rdeče meso, surova zelenjava, polnozrnate stvari, mleko in mlečni izdelki). Simptomi in prebava so se mi izboljšali, vendar še vedno grem več kot 5x na dan WC. Zanima me, če mi lahko svetujete kaj bi lahko še pomagalo? Hvala vam za kakršne koli informacije!
0
1
91
Aku Energija
28. nov. 2017
In Prebavni sistem
Spoštovani! Pišem vam zaradi ponavljajočih hemoroidov, oziroma krvi prisotne na koncu odvajanja, ki je je zelo malo in je zelo svetla. Bila sem že na večih pregledih, gastroenterolog pravi da zaradi mladosti (24let) ni zaskrbljujoče, a mene to zelo moti, saj peče, srbi pa tudi ni prijetno videvati krvi. Uporabljam svečke, jem tako kot je treba pri tej zadevi, se veliko gibam in pijem dovolj tekočine, imam pa precej stresa. Prosim za vašo pomoč, saj se bojim, da ostane le še operacija? Hvala in uspešno delo vam želim še naprej!
0
1
133
Aku Energija
28. nov. 2017
In Prebavni sistem
Spoštovani. Že 20 let se zdravim zaradi Crohnove bolezni (stara sem 49 let). Pred 9 leti sem bila operirana in takrat so mi poleg dela debelega črevesa odstranili tudi žolčnik in nekaj benignih tumorčkov na jetrih. V zadnjem času prebiram veliko o svaril o raku na debelem črevesu in se zavedam, da sem v rizični skupini. Zanima me, kakšno prehranjevanje mi priporočate. Za preprečevanje raka bi bila dobra najbrž hrana z veliko vlakninami, svežega sadja, zelenjave, ... To pa je nekako v nasprotju s prehrano pri Chronovi bolezni. Hvala za vaš odgovor.
0
8
79
Aku Energija
27. nov. 2017
In Žensko zdravje
Spoštovani ! Stara sem 50 let. Zadnje čase imam zelo močne krvavitve, vendar ginekološko vse vredu. Pri zadnjem pregledu krvi, (januarja) sem imela popolnoma premalo železa v krvi( pod 3). Sicer se počutim vredu razen različnih težav ki jh vsi pripisujemo meni. Želim Vam vse lepo in se Vam zahvaljujem za odgovor.
0
1
83
Aku Energija
27. nov. 2017
In Žensko zdravje
Pozdravljeni. Imam problem, namreč moja menstruacija traja že skoraj mesec in pol. Bila sem na ultrazvoku in ugotovili so, da imam povečane jajčnike (3x3) in tudi ciste. Ginekolog mi je predpisal hormonske tablete Rigevidon, katere jemljem po 2 skupaj, ampak se je vse skupaj izkazalo kot neuspešno. Zaradi nizke vsebnosti hemoglobina v krvi sem zelo utrujena in brez energije, pa tudi vrti se mi včasih.
0
3
58
Aku Energija
27. nov. 2017
In Žensko zdravje
Sem ženska v menopavzi. Dopolnila bom 52. let. Z možem imava proble, saj si oba želiva spolnosti, nato pa se moja nožnica ne navlaži. Na žalost je mučno za oba, saj mož ne more prodreti v mene, nožnica je suha in ne moreva uživati v seksu. Hvala Vam za Vaš nasvet, Zanimiva
0
1
34
Aku Energija
27. nov. 2017
In Žensko zdravje
Pozdravljeni,lepo vas prosim, da mi svetujete kakšna terapija bi bila zame najbolj učinkovita. Pri meni je menopavza nastopila pri 37 letu. Takrat sem takoj dobila NHT in jo jemala 3 leta. Potem sem s pomočjo IVF(zamrznjenčka) končno zanosila. Po porodu sem se počutila dokaj v redu in tudi po prenehanem dojenju nisem jemala NHT. Potem pa sem sla na merjanje kostne gostote in so mi rekli, da imam osteoporozo na vretencih in osteopenijo na kolku. Zanima me vaše mnenje glede terapije osteoporoze in tudi menopavze, saj sem stara sele 42 let ?najlepsa hvala za vas odgovor
0
1
40
Aku Energija
20. nov. 2017
In Duševna stanja
Pozdravljeni, že več kot pol leta imam probleme z tiščanjem v prsih, oz. med prsami in vratom, oz. grlom. Naredila sem preglede ščitnice, kardiološke in podobno, vendar nič. Zdravnica mi je predpisala Cimbalto 65 2x dnevno, vendar ni nobenega učinka. Imam občutek, kot da bom zdaj zdaj prenehala dihat ali da me bo zadušilo. Hvala za vaš odgovor in nasvet.
0
7
38
Aku Energija
20. nov. 2017
In Duševna stanja
Že kar nekaj let se zdravim za depresijo in anksioznostjo.Moj največji problem so strahovi strah ,da ne bom zmogla dela v službi,strah pred izgubo službe,da ne bi dobila druge službe,da sin ne bo naredil šole in podobno. Včasih sem bila vztrajna,prizadevna sedaj kot da mi vsega tega zmanjkuje,skozi se počutim napeto. Zanima me vaš nasvet . Hvala,lp.
0
1
40
Aku Energija
20. nov. 2017
In Duševna stanja
Pozdravljeni. Že nekaj časa me pestijo določene težave. Vedno bolj pogosto doživljam napade tesnobe. Na začetku je to bilo mogoče 1-krat na mesec, sedaj se pojavi tudi že 3-krat na teden. Ob napadu mi začne srce pospešeno biti, roke se mi začnejo potiti, večkrat občutim strah, občutim pritisk v prsih – oteženo začnem dihati, postanem nemirna in jokava. Na kogar koli se obrnem, vedno pridem do odgovora, da bodo težave rešila zdravila – antidepresivi. Zanima me, ali obstaja kakšen drug način (razen zdravil). Najlepša hvala za vaš odgovor.
0
2
38
Aku Energija
20. nov. 2017
In Zdravje otrok
Zdravo. Pri 3-letnem sinu smo imeli hude težave z bronhiolitisi (večkrat bili v bolnišnici, ker je potreboval kisik, inhalacije, medrol, ...). Trenutno je v mirovanju, alergeni testi so vse pokazali negativno. Bronhiolitis se mu razvije iz prehlada. Jemljemo Flixotide 125 mq en vpih že eno leto. Zanimajo me vaše metode zdravljenja. Kaj mi vi svetujete? Hvala in lep dan.
0
2
81

Aku Energija

Sodelavec
Dodatna dejanja