top of page
Website header (5).png

Izkušnje pacientov

V zadnjih nekaj desetletjih so izkušnje pacientov postale splošno priznane kot eden glavnih kazalnikov kakovosti zdravstvenih storitev. Izkušnje pacientov so povezane z njihovim dojemanjem oskrbe. Z drugimi besedami, opisuje, kako se oseba počuti glede svoje izkušnje pri prejemanju oskrbe.

Je rezultat obsežnega in zapletenega spleta dejavnikov kakovosti oskrbe. Izkušnje pacientov zdaj veljajo za enega ključnih kazalnikov kakovosti pri zagotavljanju zdravstvenega varstva.

Stefani

Posiljamo vam pozdrave s Kopra

pisem vam z namenom, da se vam zahvalim za zdravljenje. S partnerjem sva 6 let poskusila zanositi, vendar neuspesno. Tudi umetne oploditve so bile zelo porazne. Poleti 2020 sva se odlocila, da poskusimo z vaso terapijo. Po koncani terapiji ste nam zatrdili, da je moje hormonsko stanje v ravnovesju in da naj mi zdravniki preverijo hormonsko sliko. In bilo je tocno tako, kot ste rekli. Moje hormonsko stanje je bilo 1A. Takrat smo se odlocili da ponovno poskusimo s postopkom umetne oploditve. Prvic po 6 letih sva zanosila in donosila. Celice zarodkov so se lepo delile… in tako sta se razvili najini enojajcni dvojcici.
Cela nosecnost je potekala boljse od pricakovanj in brez zapletov (naceloma je pa taka vrsta nosecnosti zelo rizicna). 1.julija bosta punci stari 3 mesece. Iskrena in najlepsa hvala za vso pomoc!

Nataša

/

Sem zdravnica in prej nikdar nisem razmišljala o uporabi alternativne medicine. Po hudi gripi, ki se je razširila v pljučnico, pa sem začela kronično kašljati. Seveda sem za zdravljenje uporabljala zdravila, ki sem jih dobila, a ker se simptomi niso izboljšali in ker sem vedela, kakšne stranske učinke lahko zdravila povzročijo, sem se na priporočilo prijateljice odločila preizkusiti TKM.
Kljub mojemu znanju medicine je bila to zame sveža in nepoznana izkušnja. Rachel mi je pojasnila, da je moj sistem pljuč šibek in da za njegovo utrditev potrebujem zelišča. Ker se mi vseeno zdi, da sta starodavna kitajska medicina in njen pristop posebna in ju je vredno upoštevati, sem sledila njenim navodilom in zdravljenju. Že po prvem obisku se je moj kašelj izboljšal, vendar je trajalo kar nekaj časa, da je popolnoma izginil. Tudi po pozdravljenem kašlju sem sprejela Rachelin nasvet, naj očistim in še bolj utrdim svoj sistem pljuč, saj delam v bolnišnici, zato je to koristno. Zdi se mi, da sem zaradi zdravljenja TKM bolj odporna na gripo in imam več energije. Kar pa je najbolj pomembno, je, da je TKM resnično pripomogla k odpravi mojega kašlja, zato sem z zdravljenjem zelo zadovoljna.

Erika

Hiter porod

Ob 3.00 uri, ko sem res kratek čas stoje predihavala popadke, mi je odtekla voda. Nakar sta prišla dva zares močna popadka (med katerim sem zabrisala očala na drugo stran porodne sobe tako me je bolelo). Po odteku vode, ko je mali dobesedno padel v kanal, CTG ni več zaznal utripa otročka...nakar je nastala rahla panika. V porodno sobo sta prišla še porodničar in še ena babca. Nemudoma sem morala nazaj na posteljo in sledila je dobesedno samo še akcija na polno-iztis. Ob 3.10 uri je možu uspelo priti v porodno sobo (imeli smo srečo, da ga je ena babca hitela iskat proti urgentnemu centru, da se je med potjo slačil in preoblačil).. in ob 3.14 uri sem na trebušček dobila 2960gr težko in 49cm veliko srečo 🥰 Res se je vse skupaj dogajalo s tako hitrostjo, da smo bili vsi v porodni presenečeni...jaz pa v šoku, pod adrenalinom...seveda zaradi hitrosti poroda in dejstva, da mora mali čim prej na svet, prerezana in šivana.
Okrevanje, ki je sledilo je bilo res hitro in zame ne boleče.
Še enkrat srčna hvala za vso podporno terapijo, ki sem jo dobila pri vas. Močno verjamem, da je pripomogla k pozitivnem izzidu in porodni izkušnji, ki bo zame ostala v zares lepem spominu.

Majda

Neverjetno

Za silnimi bolečinami hrbtenice in noge sem trpela več kot 6 mesecev. V tem času nisem mogla stati in spati, pri hoji pa sem si pomagala z berglami. Takrat tudi nisem mogla opravljati gospodinjskih opravil in vrtnariti, kar je sicer moje najljubše opravilo. Mojih bolečin niso odpravile ne tablete in ne fizioterapija. Nato pa sem slišala, da akupunktura učinkovito lajša bolečine. Kar ne morem verjeti, a po treh tednih intenzivnega zdravljenja lahko hodim brez bergel!

Simon

Pomaga

Ne morem pojasniti, zakaj, a terapije mi pomagajo. Najprej so mi pomagale pri bolečini v zapestju, kasneje pa pri vnetju sinusov.

Tanja

Izkušnja poroda po obisku akupunktur

v ### in ### sem hodila na terapije akupunkture v Novem mestu in uživala vaša zelišča. Moj rok je bil 20.#., rodila sem 23.#.
Imela sem malo smole, ker je mož malo pred porodom zbolel za koronavirusom. Tako da sem morala roditi v Ljubljani, med porodom pa so potrdili, da sem pozitivna tudi jaz. Verjetno bi se porod odvil že prej, vendar sta me stvar s koronavirusom in porodom v posebnih okoliščinah povsem potrla, dokler se nisem vzela v roke.
Kar se tiče samega poroda in akupunkture...Kaj naj rečem, tudi tokrat me ni razočarala. Porod je bil glede na okoliščine sanjski. Sredi noči so me prebudili intenzivni popadki na 3 min, odpravila sem se proti Lj in po prihodu v porodnišnico bila odprta 6-7 cm. Popadki so se stopnjevali in v roku pol ure je s popolnoma naravnim porodom na svet prijokala naša , 3420 g in 51 cm. Sam porod je bil hiter in intenziven, sama pa sem jo odnesla brez rezanja in šivanja. Po prihodu domov sem tudi sama dobila znake in zbolela, ampak to je že druga stvar.
Porod je bil res tak kot sem si želela in akupunktura se je obnesla točno tako kot sem pričakovala.

Najlepša hvala za vse, vam in zdravnici, da ste mi pomagali pri pripravi na čudovit porod, ki sem ga zmogla sama, brez prisotnosti moža zaradi takratnih okoliščin.

Vas priporočam vsem bodočim mamicam :)

Jasmina

Zelo pozitivno okolje za zdravljenje

TKM sem začela obiskovati zaradi akupunkture in zdravljenja z zelišči, ko sem poskušala izboljšati moje mentalno in fizično zdravje, da bi si lahko kasneje ustvarila družino. Okolje, kamor sem hodila na terapije, se mi je zdelo zelo pozitivno in mi je pomagalo uravnotežiti različne vrste stresa, s katerimi sem se soočala v življenju.

Jože

/

Zelo dolgo časa sem imel težave s kislinskim refluksom. Moja žena je obiskovala Rachel zaradi svojih težav z menopavzo, zato sem pomislil, da bi lahko terapijo poskusil tudi jaz. Začel sem hoditi na akupunkturo in jemati zeliščno formulo GI Care za lajšanje kisline, s katero sem imel težave. Na začetku mi ni pomagalo, a mi je žena svetovala, naj bom potrpežljiv, saj zdravljenje traja nekaj časa. Na začetku sem se obotavljal, ker sem preizkusil že veliko drugih stvari in zdravil, zato sem bil skeptičen. Vztrajal sem le, ker sem pri sebi mislil, da resnično potrebujem spremembo in učinkovito zdravilo. Počasi je kislina postajala manj intenzivna, z njo pa sem imel vse manj težav, zato sem ponovno dobil upanje. Po 30 letih težav s kislinskim refluksom lahko rečem, da ne potrebujem več zdravil in nimam več težav.

Martin

/

​To je bila moja prva izkušnja s takšnim zdravljenjem, zato nisem vedel, kaj naj pričakujem. Presenečen sem bil, kako lahko začutiš energijo, ki teče skozi tvoje telo! Še nikdar prej nisem občutil kaj takega! Rachel ustvari sproščujočo atmosfero in zelo veliko ve.

Milena

/

Že od odprtja Centra TKM sem njihova redna stranka, zato sem bila zelo vesela, da je Rachel center ponovno odprla, ko je starega zaprla. Prejšnji mesec sem se k njej vrnila zaradi bolečine v ramenu. Nisem se mogla sama obleči, roka pa me je bolela tudi med spanjem, zato sem takoj pomislila na Rachel. Po samo eni terapiji akupunkture me je rama bolela pol manj, po drugi terapiji pa je popolnoma izginila. Zdaj lahko roko spet normalno premikam. Zelo jo priporočam!

Kristina

/

Same pozitivne izkušnje, z veseljem še naprej obiskujem ;)

Ana

/

Imela sem težave z aknami na obrazu in hrbtu, ki so bile zelo nadležne, zaradi njih pa mi je bilo tudi nerodno med prijatelji. Zdravnik mi je predpisal antibiotike, ki pa so pomagali le, ko sem jih jemala. Poskusila sem že ogromno izdelkov, diet in tretmajev. Ker sem poskušala vse, sem postala tudi veganka in nisem jedla belega sladkorja in čokolade ter ocvrte in mastne hrane, a akne so se še vseeno pojavljale.
 
Zamenjala sem vsa mila in začela uporabljati olivno olje z vodo (kot so to delali stari Grki) ter ugotavljala, na kaj sem alergična.
 
Nato pa sem šla na akupunkturo celega telesa za uravnavanje hormonov. Moje težave z aknami so bile tako hude, da je mama mislila, da sem bolna. Vse pore na mojem obrazu so bile polne olja. Včasih sem zaradi hudi infekcij morala celo manjkati v šoli.
 
Pred tremi meseci sem se odločila iti na akupunkturo in že po treh tednih sem opazila očitno razliko. Moja koža je sijala in se hitreje celila. Ob koncu drugega meseca sem jemala samo še polovico zdravil proti aknam, moja koža pa je bila vseeno popolna. Zdaj je lahko takšna tudi brez zdravil, včasih pa se pojavijo še majhni mozoljčki.
 
Igle, ki jih uporabljajo pri akupunkturi, niso zares igle – debele so kot lasje in se namestijo tik pod kožo. Pri tem ni nobene krvi in tudi ne bolijo. Zeliščni pripravek sicer ni najbolj okusen, a glavno je, da pomaga. Zelo, zelo sem zadovoljna!

bottom of page