Izkušnje pacientov

Sem zdravnica in prej nikdar nisem razmišljala o uporabi alternativne medicine. Po hudi gripi, ki se je razširila v pljučnico, pa sem začela kronično kašljati. Seveda sem za zdravljenje uporabljala zdravila, ki sem jih dobila, a ker se simptomi niso izboljšali in ker sem vedela, kakšne stranske učinke lahko zdravila povzročijo, sem se na priporočilo prijateljice odločila preizkusiti TKM.
Kljub mojemu znanju medicine je bila to zame sveža in nepoznana izkušnja. Rachel mi je pojasnila, da je moj sistem pljuč šibek in da za njegovo utrditev potrebujem zelišča. Ker se mi vseeno zdi, da sta starodavna kitajska medicina in njen pristop posebna in ju je vredno upoštevati, sem sledila njenim navodilom in zdravljenju. Že po prvem obisku se je moj kašelj izboljšal, vendar je trajalo kar nekaj časa, da je popolnoma izginil. Tudi po pozdravljenem kašlju sem sprejela Rachelin nasvet, naj očistim in še bolj utrdim svoj sistem pljuč, saj delam v bolnišnici, zato je to koristno. Zdi se mi, da sem zaradi zdravljenja TKM bolj odporna na gripo in imam več energije. Kar pa je najbolj pomembno, je, da je TKM resnično pripomogla k odpravi mojega kašlja, zato sem z zdravljenjem zelo zadovoljna.
 

Nataša, 43 let

Neverjetno

Za silnimi bolečinami hrbtenice in noge sem trpela več kot 6 mesecev. V tem času nisem mogla stati in spati, pri hoji pa sem si pomagala z berglami. Takrat tudi nisem mogla opravljati gospodinjskih opravil in vrtnariti, kar je sicer moje najljubše opravilo. Mojih bolečin niso odpravile ne tablete in ne fizioterapija. Nato pa sem slišala, da akupunktura učinkovito lajša bolečine. Kar ne morem verjeti, a po treh tednih intenzivnega zdravljenja lahko hodim brez bergel!

Majda, 61 let

Pomaga

Ne morem pojasniti, zakaj, a terapije mi pomagajo. Najprej so mi pomagale pri bolečini v zapestju, kasneje pa pri vnetju sinusov.

Simon, 39 let

Zelo pozitivno okolje za zdravljenje

 

TKM sem začela obiskovati zaradi akupunkture in zdravljenja z zelišči, ko sem poskušala izboljšati moje mentalno in fizično zdravje, da bi si lahko kasneje ustvarila družino. Okolje, kamor sem hodila na terapije, se mi je zdelo zelo pozitivno in mi je pomagalo uravnotežiti različne vrste stresa, s katerimi sem se soočala v življenju.

Jasmina, 34 let

Zelo dolgo časa sem imel težave s kislinskim refluksom. Moja žena je obiskovala Rachel zaradi svojih težav z menopavzo, zato sem pomislil, da bi lahko terapijo poskusil tudi jaz. Začel sem hoditi na akupunkturo in jemati zeliščno formulo GI Care za lajšanje kisline, s katero sem imel težave. Na začetku mi ni pomagalo, a mi je žena svetovala, naj bom potrpežljiv, saj zdravljenje traja nekaj časa. Na začetku sem se obotavljal, ker sem preizkusil že veliko drugih stvari in zdravil, zato sem bil skeptičen. Vztrajal sem le, ker sem pri sebi mislil, da resnično potrebujem spremembo in učinkovito zdravilo. Počasi je kislina postajala manj intenzivna, z njo pa sem imel vse manj težav, zato sem ponovno dobil upanje. Po 30 letih težav s kislinskim refluksom lahko rečem, da ne potrebujem več zdravil in nimam več težav.

Jože, 65 let

To je bila moja prva izkušnja s takšnim zdravljenjem, zato nisem vedel, kaj naj pričakujem. Presenečen sem bil, kako lahko začutiš energijo, ki teče skozi tvoje telo! Še nikdar prej nisem občutil kaj takega! Rachel ustvari sproščujočo atmosfero in zelo veliko ve.

Martin, 42 let

Že od odprtja Centra TKM sem njihova redna stranka, zato sem bila zelo vesela, da je Rachel center ponovno odprla, ko je starega zaprla. Prejšnji mesec sem se k njej vrnila zaradi bolečine v ramenu. Nisem se mogla sama obleči, roka pa me je bolela tudi med spanjem, zato sem takoj pomislila na Rachel. Po samo eni terapiji akupunkture me je rama bolela pol manj, po drugi terapiji pa je popolnoma izginila. Zdaj lahko roko spet normalno premikam. Zelo jo priporočam!

Milena, 48 let

Same pozitivne izkušnje, z veseljem še naprej obiskujem ;)

Kristina, 29 let

Imela sem težave z aknami na obrazu in hrbtu, ki so bile zelo nadležne, zaradi njih pa mi je bilo tudi nerodno med prijatelji. Zdravnik mi je predpisal antibiotike, ki pa so pomagali le, ko sem jih jemala. Poskusila sem že ogromno izdelkov, diet in tretmajev. Ker sem poskušala vse, sem postala tudi veganka in nisem jedla belega sladkorja in čokolade ter ocvrte in mastne hrane, a akne so se še vseeno pojavljale.
 
Zamenjala sem vsa mila in začela uporabljati olivno olje z vodo (kot so to delali stari Grki) ter ugotavljala, na kaj sem alergična.
 
Nato pa sem šla na akupunkturo celega telesa za uravnavanje hormonov. Moje težave z aknami so bile tako hude, da je mama mislila, da sem bolna. Vse pore na mojem obrazu so bile polne olja. Včasih sem zaradi hudi infekcij morala celo manjkati v šoli.
 
Pred tremi meseci sem se odločila iti na akupunkturo in že po treh tednih sem opazila očitno razliko. Moja koža je sijala in se hitreje celila. Ob koncu drugega meseca sem jemala samo še polovico zdravil proti aknam, moja koža pa je bila vseeno popolna. Zdaj je lahko takšna tudi brez zdravil, včasih pa se pojavijo še majhni mozoljčki.
 
Igle, ki jih uporabljajo pri akupunkturi, niso zares igle – debele so kot lasje in se namestijo tik pod kožo. Pri tem ni nobene krvi in tudi ne bolijo. Zeliščni pripravek sicer ni najbolj okusen, a glavno je, da pomaga. Zelo, zelo sem zadovoljna!

Ana, 17 let

Please reload