top of page
Pointing Pen and Finger on Document

Prvi obisk

Tradicionalna kitajska medicina se posveča zdravljenju izvora bolezni, ki se ugotovi s pomočjo štirih diagnostičnih metod: opazovanje, poslušanje in vonjanje, palpacija ali tipanje in spraševanje.

Prvi posvet:  

  • 45-90 minut

  • Pregled jezika

  • Diagnostika pulza

  • Akupunktura in dodatna obravnava po potrebi

  • Priporočilo primernih zelišč

  • Načrt zdravljenja

  • Učni materiali

TKM Konzultacije

TKM Konzultacije

Play Video

Preberite več o pripravi na prvo posvetovanje

“A journey of a thousand miles begins with a single step.”
– Lao-tzu

Prvi obisk običajno traja približno 45 minut (brez akupunkture) in 90 minut (z akupunkturo). Zdravnik bo s pomočjo tolmača opravil podrobno anamnezo (začetek glavnih težav, zgodovina zdravljenja in zdravil, razlikovanje simptomov, povezanih s TKM). Med prvim pregledom bo zdravnik porabil nekaj časa, da bo spoznal vas in vaše zdravstvene težave. Zastavil vam bo lahko vrsto vprašanj o vaših simptomih, prehranjevanju, gibanju, spalnih navadah, čustvenih stanjih in vsem, kar lahko ponudi vpogled v vaše zdravje. Zdravnik bo uporabil tudi diagnostična orodja, ki so edinstvena za akupunkturo in TKM, kot sta diagnostika jezika in pulza.

Vaš načrt zdravljenja

Ko bo zdravnik zbral dovolj informacij, boste prejeli izčrpno diagnozo in načrt zdravljenja, v katerem bo pojasnjeno:

●     Vaša osnovna neravnovesja

●     Časovni potek oskrbe

●     Katere vrste zdravljenja boste prejeli

●     Kako najbolje izkoristiti zdravljenje

 

Za najboljše rezultate zdravljenja prosimo, da upoštevate:

●     Prosimo, da pridete pravočasno.

●     Pred obiskom ne jejte obilnega obroka ali praznega želodca

●     Nosite ohlapna in udobna oblačila

●     S svojim zdravnikom se pogovorite o vseh vprašanjih ali pomislekih.

●     Pogovorite se o svojih simptomih, izogibajte se samodiagnosticiranju

●     Prinesite rezultate testov ali slikanja, če so na voljo

●     Pred obiskom si ne ščetkajte jezika in ne jejte žvečilnih gumijev

●     Po seansi akupunkture se izogibajte močnim fizičnim aktivnostim

●     Med obiski upoštevajte načrt zdravljenja

●     Upoštevajte vse obiske, saj vsak obisk nadgrajuje prejšnj

 

Kako deluje zdravljenje

Vsaka oseba je drugačna, zato zdravnik pripravi individualni načrt glede na potrebe in stanje osebe. Zeliščna zdravila so pomemben vidik akupunkture in TKM. Delujejo lahko samostojno ali v kombinaciji z akupunkturo, odvisno od bolnikovega stanja.

Med akupunkturnimi seansami bodo tanke, sterilne igle vstavljene v določene akupunkturne točke vzdolž meridianskih poti. Zdravnik se bo osredotočil na akupunkturne točke, povezane z določenimi organi, glede na vaše edinstvene težave in simptome. Zdravnik lahko v načrt zdravljenja vključi tudi druge sorodne terapije, kot so kupiranje, masaža Tuina ali moxibustio

 

Vaša vloga v procesu zdravljenja

Vaša dejanja so ključna sestavina vašega načrta zdravljenja. Prilagoditev prehrane in zavezanost zdravemu življenjskemu slogu sta najboljša ukrepa, ki ju lahko sprejmete za svoje dobro počutje. Skupaj z zdravnikom lahko ozdravite neravnovesja ter vam pomagate doseči harmonijo in ravnovesje.

Tudi po odpravi simptomov vam lahko akupunktura pomaga pri ohranjanju zdravja in po možnosti preprečuje prihodnja neravnovesja. Bolj ko boste načela TKM vključevali v svoje življenje, bolj se boste naučili negovati svoje telo, um in duha.

 

Akupunktura in TKM nista takojšnja rešitev

Za resnično zdravljenje sta potrebna čas in predanost. Glede na vaše trenutno zdravstveno stanje in simptome se lahko takoj počutite bolje ali pa boste za dosego želenih rezultatov potrebovali zdravljenje več tednov, mesecev ali let. Zdravnik vam lahko pove, kaj lahko pričakujete. Z nekaj potrpežljivosti in odprto glavo boste na poti do zdravja in vitalnosti.

Akupunktura in TKM ponujata varen in učinkovit sistem celostne zdravstvene oskrbe. Ta naravni pristop lahko odpravi simptome in izboljša vaše splošno zdravje.

S pravimi koraki in sajenjem semen zdravja ste na poti do bolj zdravega sebe.

Odpoved Termina In Prenaročanje

Pravilnik o odpovedi je vzpostavljen zato, da se vsakemu pacientu zagotovi pravična možnost, da dobi želeni dan in uro zdravljenja. Prosimo vas le, da spoštujete čas svojega zdravnika in drugih pacientov ter da si prizadevate za organiziranost svojih terminov. Vaša odgovornost je, da nosite posledice sprememb svojega urnika, zato vas prosimo, da ravnate pošteno.

 

AKU ENERGIJA si prizadeva zagotoviti točne in strokovne storitve. Zato vas prosimo, da nas obvestite 48 ur vnaprej, če želite odpovedati ali spremeniti termin. Zavedamo se, da se občasno pojavijo nujni primeri, in v tem primeru odpovedni stroški ne veljajo. Objektivni razlogi so:

 

  • nepričakovana hospitalizacija pacienta ali ožjega družinskega člana, ki onemogoča prihod pacienta na termin ali izvedbo zdravstvene storitve,

  • nenadna bolezen, poškodba ali zdravstveno stanje pacienta ali ožjega družinskega člana, ki onemogoča prihod pacienta na termin ali izvedbo zdravstvene storitve,

  • smrt ožjega družinskega člana pacienta.

 

Če je obvestilo o odpovedi, ki ni nujna, krajše od 48 ur, vam bomo zaračunali pristojbine za pozne odpovedi in neudeležbo v višini 20 EUR, ki jih je treba plačati v 7 dneh. Če poznate koga, ki bi bil pripravljen sprejeti vaš termin, so dobrodošle tudi napotitve.

bottom of page