top of page
Website header (5).png

Akupunktura in TKM za lajšanje bolečin

Akupunktura proti bolečinam je učinkovita in varna metoda za lajšanje bolečin ter vedno bolj priljubljena alternativa kemičnim tabletam proti bolečinam. 

Na splošno ljudje verjamejo, da akupunktura stimulira živčni sistem in povzroči sprostitev nevrokemičnih sporočilnih molekul. Nastala biokemična sprememba vpliva na telesni homeostatski mehanizem, ki tako spodbudi fizično in čustveno počutje. Stimulacija določenih akupresurnih točk je pokazala, da vpliva na dele možganov, ki so znani, da zmanjšujejo občutljivost na bolečino in stres, prav tako pa spodbudi sprostitev in deaktivacijo ‘analitičnega’ (razumnega) dela možganov, ki je odgovoren za tesnobo. (Wu 1999)

Back Massage

Prednosti zdravljenja s TKM

Akupuntura v kombinaciji s kitajsko medicino ima naslednje pozitivne lastnosti:

 • Stimulira telo, da se naravno pozdravi.

 • Hitro zmanjšuje vnetje in otekline.

 • Sprošča mišice in preprečuje krče.

 • Dolgoročno ohranja pozitivne rezultate.

 • Preprečuje ponovitev težav.

 • Spodbuja cirkulacijo v lokalno območje.

 • Spodbuja tako psihološko kot fizično dobro počutje.

Poškodbe, pri katerih je TKM zelo uspešna:

 • Bolečine v hrbtu

 • Bolečine v kolenu

 • Bolečine v vratu

 • Bolečina v ramenskem obroču

 • Nategnjene mišice, kite, vezi

 • Natrgane mišice, kite, vezi

 • Slaba gibljivost sklepa

 • Teniški komolec, zamrznjena rama

 • Poškodbe sklepnega hrustanca

 • Poškodbe meniskusa​

O bolečini

 

Bolečina je ena najpogostejših težav, s katerimi se soočajo zdravniki, in se lahko pojavi v številnih oblikah, vključno z glavobolom, fibromialgijo, bolečino v sklepih in spodnjem delu hrbtenice, sindromom zapestnega prehoda, bolečino  v vratu, teniškim komolcem, menstrualnimi krči itd. Bolečina sama po sebi ni bolezen, temveč pokazatelj težave, ki se nahaja nekje v telesu. Navadno lokacija bolečine v telesu sovpada z lokacijo težave in nakazuje na primer bolečino v komolcu, ki jo povzroča vnetje kite pod njim. Kljub temu pa obstajajo primeri, v katerih je lokacija bolečine oddaljena od težave, kot je npr. bolečina v nogi, ki jo povzroča zdrs vretenca, ki v hrbtenici pritiska na živec. Intenzivnost bolečine navadno nakazuje na resnost težave, ki se skriva za tem.

 

Kako TKM pomaga
pri lajšanju bolečin?

Tradicionalno se je veliko ljudi za lajšanje bolečin zateklo k sintetičnim zahodnjaškim zdravilom. Ta povzročajo številne neprijetne in neželene stranske učinke, ki so mnogokrat težavnejši od same bolezni, lahko pa tudi povzročijo odvisnost. V nasprotju s tem naravne alternative tem zdravilom, med drugim TKM in akupunktura za lajšanje bolečin, nudijo zelo učinkovito lajšanje brez nevarnih stranskih učinkov, ki jih s seboj prinesejo kemična zdravljenja.

V TKM se bolečina pojasnjuje kot posledica stagnacije toka Qi v nevidnih kanalih v telesu, ki jih imenujemo meridiani. Ponavadi odvečna zaloga Qija ali življenjske energije teče skozi meridiane; patogeni lahko povzročijo stagnacijo toka, kar se kaže v bolezni in bolečini. Terapije akupunkture za lajšanje bolečin potekajo s pomočjo vstavljanja igel v posebne točke ob meridianih, da se tako ponovno vzpostavi normalni tok Qija in lajša bolečina, ki je povezana s stagnacijo.

Zdravljenje TKM, ki je sestavljeno iz akupunkture za lajšanje bolečin in kitajskih zelišč, deluje v skladu s holističnim pristopom za lajšanje bolečin ter izboljša splošno konstitucijo telesa ter poskuša spodbujati naravno zdravljenje telesa. Z akupunkturo lajšamo bolečine, tako da stimuliramo telo, da začne proizvajati naravne steroide, ki zmanjšajo vnetje, in sproščati endorfine, ki so naravni inhibitorji bolečine, ki jo proizvaja telo. Raziskave so pokazale, da so te snovi pri lajšanju bolečin veliko učinkoviteje od predpisanih zdravil.

Image by Katherine Hanlon
PC280338.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

V našem centru je Rachel zdravila že veliko pacientov, ki so jih v preteklosti težile raznolike bolečine, in pri njih dosegla odlične rezultate. Številni pacienti so poskušali bolečine zdraviti že na druge načine, ki pa niso bili učinkoviti ali so povzročili stranske učinke. Po Rachelinem zdravljenju so se simptomi pacientov uspešno pozdravili, pacienti pa so opazili tudi, da se je izboljšalo njihovo splošno počutje.

Če vas pesti bolečino, ne odlašajte in nas kontaktirajte ter se dogovorite za zdravljenje.

Image by Henry & Co.

Preberite več o akupunkturi za bolečino

bottom of page