Dandelion Fields

Alergije

Učinkovito Obvladovanje Alergij Na Drugačen Način: Z Metodami TKM


Zakaj se pri nekaterih ljudeh razvijejo alergije, pri drugih pa ne, če vsi dihamo isti zrak? Zakaj so lahko arašidi za določene posameznike usodni, medtem ko jih lahko množica drugih normalno uživa? Alergije se zdijo zelo „nepravične“, ljudje, ki trpijo za njimi, pa so veliki „nesrečniki“. Ali se zgodba s tem konča?


Alergične reakcije se pojavijo, ko naše telo pretirano odreagira na določeno snov. Ko te snovi povzročijo alergijo, lahko simptomi postanejo vse od nadležnih do smrtonosnih. Pojavijo se izpuščaji, ustnice zatekajo. Seneni nahod spremljajo smrkanje ter pekoče oči; posledici alergije na hrano sta lahko bruhanje in driska. Pri manjšem številu nesrečnikov lahko alergije sprožijo potencialno nevarno reakcijo celotnega telesa, ki je znana kot anafilaktični šok. Statistika je tudi pokazala, da obstaja genetični element splošnih alergij in alergij na hrano, ki povečuje tveganje za astmo.
 
Pri drugih posameznikih, ki trpijo za alergijami, so trenutne možnosti zdravljenja omejene: antihistamini lahko ustavijo vnetni odziv, steroidi lahko umirijo imunski sistem, Epipen pa lahko reši življenje. Dolgotrajnejša rešitev težave je imunoterapija. Namenska in nadzorovana izpostavljenost vse večjim količinam alergena lahko imunski sistem nauči, da ta sploh ni nevaren.

 

Če bi znanstveniki razumeli alergije, bi morda obstajala učinkovitejša zdravljenja, vendar se za alergičnimi reakcijami skriva ogromna mreža razlogov. Celice se vzburijo, kemikalije sprostijo, signali prenašajo. Znanstveniki so preučili le del procesa. Kot oseba, ki je študirala tako moderno znanost kot tudi starodavno filozofijo zdravljenja, bi rekla, da se znanost za zdravljenje alergij ne trudi po najboljših močeh. Znanost je najboljša v lociranju in določanju posameznih receptorjev ali kemikalij, ko razmere postanejo tako zapletene in prepletene, pa le eden natančen reakcijski mehanizem v moderni medicini seveda pomeni omejitev.  


Včasih je treba na stvari pogledati z druge perspektive, da se nam odprejo nova vrata in nova pot, na kateri nas čaka rešitev. 

Sneezing

Tradicionalna kitajska medicina (TKM) konvencionalni medicini ne nudi le alternativnega pristopa pri zdravljenju alergijskih reakcij, temveč zdravi tudi celotno osebo, da tako doseže dolgotrajno in celovito preventivo.

Fresh Bread

Tako celiakija kot glutenska preobčutljivost, ki ni celiakija (angl. Non-Celiac Gluten Sensitivity – NCGS), sta težavi z istim izvorom – pomanjkanje vranične energije. Če poznamo normalne funkcije vranice, lahko enostavno pojasnimo simptome intolerance na gluten.

Raspberry and Various Nuts

Da lahko pozdravimo alergije na hrano, je potrebno najprej razumeti, kaj sploh je hrana. Namen hrane ni raniti posameznika, temveč ga krepiti. Modrost TKM nas uči, da več ni vedno bolje. Energije morajo biti na optimalni ravni ter dobro uravnovešene.

 
Preproste vaje za obvladovanje rinitisa. Izvajajte jih vsakodnevno in se poslovite od nadležnih težav z nosom.