top of page
  • Aku Energija

Alergije na hrano pri otrocih in kako jih lahko TKM odpravi

Updated: Feb 28, 2021


Starši otrok z alergijami na hrano so tisti, ki se trudijo in uravnavajo več anafilaktičnih alergij svojih otrok. Mnogi ljudje trpijo ob obrokih, saj imajo težave z različnimi živili, vse od mleka, jajc, oreščkov, lupinarjev do številnih drugih stvari. Starši se neprestano bojijo, da se bodo njihovi otroci slučajno dotaknili ali pojedli alergen, ki bi jim lahko ogrozil življenje. Tudi otroci z alergijami pogosto živijo z istimi strahovi.

Zakaj obstaja toliko novih alergij? Zakaj naši otroci ne prerastejo svojih alergij? Zakaj postajajo alergije na hrano tako prodorne, ogrožajoče ter strašljivo nepredvidljive? In kar je najpomembnejše: zakaj ne morejo zdravniki pozdraviti alergij na hrano, s katerimi se spopadajo naši otroci?

Če iščete odgovore na zgornja vprašanja, je dobro posvetiti pozornost tradicionalni kitajski medicini.

Ob energijskih skrajnostih se stvari spreobrnejo.

Da lahko pozdravimo alergije na hrano, je potrebno najprej razumeti, kaj sploh je hrana. Namen hrane ni raniti posameznika, temveč ga krepiti. Modrost TKM nas uči, da več ni vedno bolje. Energije morajo biti na optimalni ravni ter dobro uravnovešene. Preveč je lahko enako težavno kot premalo. Večina alergij na hrano pri otrocih je posledica težav z odvečno energijo. Tako se življenjska energija, ki naj bi nas krepila, iz hrane spremeni v energijo, ki naše življenje ogroža.

Ogromna razlika med sodobno prehransko znanostjo in TKM je način, kako obe veji analizirata hrano. Ko nanjo začnete gledati z novega stališča, lahko morda najdete nove odgovore. Za več informa