• Aku Energija

Izbor nasvetov strokovnjakov TKM iz kitajskih nacionalnih smernic za COVID-19Uvod

Svetovna zdravstvena organizacija WHO je razglasila koronavirus (COVID-19) za pandemijo 11. marca 2020, potem ko se je število potrjenih primerov zunaj Kitajske povečalo za 13-krat. Kot epicenter prvotnega izbruha, Kitajska posodablja Nacionalne COVID-19 smernice diagnostike in zdravljenja z najnovejšimi informacijami o bolezni. Za lajšanje implementacije integrativne kitajsko-zahodne medicine pri obvladovanju COVID-19 je bila tradicionalna kitajska medicina priporočena tudi v nedavnih objavah nacionalnih smernic.

Metode

Nacionalne smernice so povzele mnenja in izkušnje s prve bojne linije zdravstvenih strokovnjakov po celi državi z namenom, da bi zagotovili kar se da najboljše obvladovanje COVID-19 na Kitajskem. Povzeli smo definicijo primera in klinično klasifikacijo COVID-19 na Kitajskem skupaj s sorodnimi TKM zdravljenji, ki so citirana v sedmi izdaji napotkov z namenom širjenja praktičnih informacij TKM izvajalcem in raziskovalcem po svetu.

Rezultati

Predstavili smo najnovejše definicije primerov, kliničnih klasifikacij in sorodnih TKM zdravljenj COVID-19 v skladu s predlogi smernic na Kitajskem.TKM zdravljenja so razdeljena v dve skupini glede na status pacientove bolezni. Za primere, za katere se sumi na okužbo COVID-19, se priporočajo štiri vrste kitajskih patentiranih zdravil. Za potrjene primere s COVID-19 se priporočajo številne zeliščne formule glede na njihovo klinično klasifikacijo in TKM diagnozo vzorcev. Prav tako sta priporočeni dve zeliščni formuli za rehabilitacijo in primere pacientov v okrevanju.

Zaključek

Za obvladovanje valov izbruhov COVID-19, morajo države zagotoviti, da bodo državljani upoštevali lokalne predpise glede javnega zdravja. Zdravstveni strokovnjaki naj bi diagnosticirali in zdravili svoje paciente glede na najnovejše smernice. Prihodnja ocena rezultatov glede implementacije TKM predlogov bo okrepila dokazno bazo za obvladovanje COVID-19 zavoljo javnega zdravja in internacionalizacije TKM. vir: https://doi.org/10.1016/j.eujim.2020.101116


Storitve

064 259 185 | info@akupunkturatkm.com 
PE Novo mesto: Ulica talcev 9, 8000 Novo mesto
PE Ljubljana: Tacenska cesta 135a, 1000 Ljubljana

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2017 by Aku Energija   |