Headache

Zdravljenje glavobolov in migren s TKM

Celosten pristop k močni raztrupitvi in dolgoročnemu zdravju

TKM akupresurne točke in zelišča za zdravljenje migrene in glavobolov

Varno in učinkovito zdravljenje migrene s TKM in akupunkturo

Resnični primeri zdravljenja migrene s pomočjo TKM

V obeh primerih sta bili zdravljeni ženski z dolgo zgodovino migren in sta se na TKM zdravljenje zelo dobro odzvali.

Raziskava je pokazala korist akupunkture pri zdravljenju migrene

Odkrili so, da je bil po enem letu znatno večji napredek, kar se tiče simptomov glavobola

Akupunktura za zdravljenje migrene: priporočilo Ameriške fundacije za migreno

Delovala je pri mojih bolečinah v vratu, vendar ni bila tako učinkovita pri migreni. Morate jo poskusiti, morda vam bo pomagala

 Young Woman Contemplating

Težave z migreno in s tem povezano dolgoročno tveganje

Migrena se lahko kaže v različnih simptomih, pogostosti, trajanju in intenzivnosti. Veliko pacientov prav tako poroča o pojavu ‘aure’. Aura se običajno kaže kot motnja vida, kot npr. bliski svetlobe, lebdeče meglene packe v vidnem polju ali slepe točke. Nekateri pacienti na delih telesa doživljajo tudi ščemenje in otrplost. Migrene so lahko izčrpajoče in trajajo več ur dnevno. Bolečina je lahko vse od zmerne do močne, to pa lahko spremlja slabost, bruhanje in preobčutljivost na svetlobo in/ali na zvok.

 

Migrena je povezana z dvakratno povečanim tveganjem za ishemično možgansko kap, ki se pojavlja samo med ljudmi, ki trpijo za migreno z aurami. Naši rezultati prav tako kažejo večje tveganje pri ženskah, tveganje pa je še nadaljnje povečano, ko gre za migreno pri ljudeh, ki so mlajši od 45 let, kadilci in ženske, ki uporabljajo oralno kontracepcijo.

Prednosti zdravljenja s TKM

Konvencionalna medicina zdravi glavobole v skladu z vzroki za nastanek pojavov, kar navadno vključuje analgetike. Stranski učinki tablet proti bolečinam lahko povzročijo dodatne težave, kot so bolečine v trebuhu, prebavne motnje, vrtoglavica ali utrujenost mišic.

 

Zaradi nerazrešenih bolečin in možnih stranskih učinkov tablet proti glavobolu in migreni poskuša vse več ljudi najti alternativo, kot je akupunktura proti migreni.

 

Tradicionalna kitajska medicina zdravi glavobole holistično, tako da v telo in čustva vnese ravnotežje brez kemičnih stranskih učinkov, hkrati pa zmanjša možnosti za ponovitev – akupunktura proti migreni je lahko pogosto zelo koristna.

V kitajski medicini se predpostavlja, da glavobol povzročajo zunanji dejavniki in/ali notranje poškodbe. Zunanji dejavniki pomenijo napad patogenov z zunanje strani telesa, delujejo pa kot virus ali bakterije. TKM ločuje patogene glede na njihovo naravo, kot je „mraz“, „veter“, „vročina“ in „odlagališče“. Če glavobol povzroči notranja poškodba, to pomeni, da sistemi v telesu ne delujejo, kot bi morali. Obstaja pet glavnih sistemov in štirje glavni tipi vitalne energije. Poškodba sistema lahko zaradi vsake zamašitve ali pomanjkanja energije povzroči težave. Migreno večinoma povzročata zunanji veter in notranji ogenj jeter.​

ebb391ec9b90ec82aceca7845.jpg

Domača zdravila za migreno

Kronična migrena je zapleteno zdravstveno stanje, ki zahteva sistematično odpravljanje s pomočjo dobro izurjenega TKM izvajalca, vendar je tu tudi nekaj stvari, ki jih lahko storite zase tudi sami za dnevno odpravljanje migrene in hitro olajšanje simptomov.

 

1. Takojšnja osvežitev

Na senca vtrite eterično olje poprove mete, da si olajšate migrensko bolečino, ki je povezana s slabostjo.

 

2. Akupresurna masaža

Prosimo vas, da si ogledate naš demonstracijski video.

https://www.facebook.com/AKUENERGIJA/videos/332808360802719/

 

3. Čaj iz krizanteme in svežega ingverja

Krizantema je učinkovita pri čiščenju odvečne vročine v predelu glave. Vzemite 3-5 cvetov rože in jih namočite v vroči vodi za 3 minute. Ne namakajte je predolgo, saj se bosta s tem njen okus in narava spremenila in postala bo manj učinkovita. Če imate občutljiv želodec ali slabost, potem dodajte noter še 3 sveže rezine ingverja.

 

4. Sproščujoča nožna kopel

Ob večerih namakajte svoja stopala v kadi tople vode s ščepcem soli, da zasidrate in preusmerite ognjeno energijo in s tem negujete ledvični meridian. Preveč aktiven ogenj in šibke ledvice so običajno neravnotežje, ki po TKM teoriji povzroča migrene.

 

5. Prehrana

Naučite se več o bolj zdravi prehrani za daljše življenje na sledeči povezavi:

https://www.akupunkturatkm.com/zdravaprehrana

 

6. Izogibajte se sprožilnim dejavnikom, kot so:

Mononatrijev glutamat (MSG), aspartam ter ostala umetna sladila in konzervansi; alkohol in kofein; kontracepcijske tabletke; arašidi, čili in pekoča hrana
 

Čaj krizanteme, paketek za nožno kopel in individualizirana TKM zdravljenja so na voljo v našem centru, zato nas prosim za dodatne informacije kontaktirajte.

Zdravljenje glavobolov v TKM poteka različne načine, odvisno od različnih vzrokov in kliničnih manifestacij. Metode so med drugim kitajska zeliščna medicina, akupunktura proti migrenam, dietna terapija ter vakumska terapija, ki so se izkazale za zelo učinkovite in zanesljive. Velikokrat se prilagodijo stanju posameznega pacienta glede na njegove diagnostične kategorije, namesto da bi se z njimi na enak način zdravilo glavobole vseh oseb.

 

Naša zdravnica Rachel Cheng v podjetju Aku Energija se je srečala s številnimi pacienti, ki so trpeli za glavoboli in migrenami. S svojo diagnozo lahko ugotovi vzrok vaših glavobolov in migren. Zdravljenje in lajšanje bolečine sta ponavadi del začetnega zdravljenja.  Odvisno od posameznika in simptomov se včasih priporoča, da se zdravljenje nadaljuje tudi potem, ko je bolečina odpravljena. Tako se vzdržuje učinek terapije in preprečuje ponoven nastanek bolečin, saj je potrebnega več časa za dosego globlje ravni izvora vzroka.