top of page
  • Aku Energija

Tradicionalna kitajska medicina pri zdravljenju raka

Updated: Jan 23, 2022

V preteklih letih se je pojavil trend vključevanja TKM zdravljenja v konvencionalno medicino v poskusu, da bi v nadaljnje optimizirali rezultate zdravljenja, zmanjšali stopnjo stranskih učinkov operacije, obsevanj in kemoterapij, izboljšali imunsko funkcijo in zvišali stopnjo preživetja.


S prevzemanjem holističnega stališča iz teorije TKM je zdravljenje obširen sistem koriščenja tradicionalnih medicinskih načel s tem, da bi uresničili naslednja cilje:

  1. Zmanjšanje tumornih gmot oz. antineoplastični učinek. Načela TKM zdravljenja pri antineoplastičnem zdravljenju vključujejo: napadanje, raztapljanje, premikanje, razstrupljanje, razreševanje patogenih dejavnikov, segrevanje in krhanje tumorjev.

  2. Preprečitev oblikovanja in napredovanja pri razvijanja raka. Načela TKM pri zdravljenju z antikancerogeno in antimutageno dejavnostjo vključujejo uravnoteženje in krepitev hranilne in branilne Qi ter odstranjevanje patogenih dejavnikov.

  3. Prilagajanje imunskega sistema in preprečitev imunskega zaviranja s krepljenjem Qi, krvi, jina in janga, uravnoteženjem pretoka in porazdelitve ter spodbujanjem izgradnje in metabolizma telesnih tekočin.

  4. Izboljšanje funkcij regulacije endokrinega sistema. Uravnajte pretok Qi in stimulirajte pretok krvi ter okrepite jang.

  5. Izboljšanje in zaščita strukture in funkcij organov. Povečajte pretok jina in janga drobovja in črevesja.

  6. Okrepitev prebave in absorpcije hranil ter izboljšanje metabolizma. Pospešite, zvečajte pretok energij in okrepite delovanje trebuha ter vranice.

  7. Zaščita kostnega mozga in hematopoietičnih funkcij. Negujte in okrepite svoje jedro in bistvo.