Zdravi nasveti za preprečitev raka na prsih

Updated: Aug 18, 2021


Poglavitni vzrok za nastanek raka na prsih je blokada energije v telesu, ki ji pravimo vlažnost. Blokira normalno dovajanje ognja in gradi abnormalne gmote. Ogenj je to, kar potrebujemo, da ostajamo topli, motivirani in okrepljeni. Nepretočno kroženje ognja lahko povzroči mešane znake, kot so hladne okončine, utrujenost, razdražljivost in slabo kakovost spanca.

Včasih potrebujemo večje vodenje in preusmeritev, ko nekaj ne deluje optimalno. To je nekaj, kar stori akupunkturist, da pristopi z zdravljenju tako, da bo vplival na zdravo funkcioniranje in povrnil ravnotežje. S tem bo spodbudil zdravljenje. Da bi si povrnili zdravje, je potrebno preučiti glavni vzrok, saj se na prvem mestu obravnava to, kar je vodilo k razvoju prekomerne rasti rakavih celic.

Tu je nekaj nasvetov, ki jih lahko sami izvajate, da si boste lahko pomagali pri preventivi in procesu zdravljenja.

PREHRANA: (tukaj si lahko preberete več o prehranskih nasvetih)

Izogibajte se hladni hrani in mrzlim pijačam:

mraz zavira dodatne energije in upočasnjuje naš normalen metabolizem. To nas utruja in povzroči, da hrano prebavljamo manj učinkovito. Na dolgi rok se začnejo kopičiti toksini.

Zmanjšajte količino zaužitih mlečnih izdelkov in sladkorja:

mlečni izdelki in sladkor povečujejo proizvajanje vlage v telesu. Z nekaterih stališč kitajske medicine je večina bul povezanih z vlažnostjo.

Jejte žitarice:

pridobite krepilni vir energije s tem, da jeste redne tople obroke z žitaricami, namesto da uživate čokolado, piškote ali kofeinska poživila.

V velikih količinah uživajte temno listnato zelenjavo:

zelena zelenjava (špinača, solata, brokoli, rukola, regrat) lahko telesu pomaga pri prečiščevanju strupov. Vendar si zapomnite, da jih pred zaužitjem blago skuhajte, saj sta surovost in hladnost sama po sebi strup.

ŽIVLJENJSKI STIL

Ostanite topli:

če radi telovadite v hladnem vremenu ali plavate v hladnih rekah ali jezerih, dodajte v prehrano tople začimbe, kot so ingver, cimet in črni poper.

Imejte dobre prehranske navade:

ne delajte več opravil hkrati in ne govorite, medtem ko jeste. Poskusite se sprostiti in se osredotočiti na hrano.

Zeliščne formule, ki so lahko predpisane na individualni osnovi:

prehrana naj bi bila za dobro energijo blaga in uravnotežena. Nekatera neravnotežja zahtevajo močnejšo intervencijo, zato morajo biti vodena pod profesionalnim svetovanjem.

Bodite proaktivni, kar se tiče preventivne nege:

če imate v družini raka, potem se osredotočite na to, da boste ostali zdravi. Ne čakajte na trenutek, ko boste opazili problem. Več let traja, da se izoblikuje rakavi tumor.

Redno hodite na zdravljenje z akupunkturo, da boste ostali uravnoteženi:

ni mogoče, da boste živeli popolno življenje v vseh pogledih. Akupunktura pomaga telo povrniti v zdravo in normalno stanje ter deluje skupaj s telesnim naravnim ritmom, da lahko pozdravi manjša neravnotežja, preden postanejo velika.

Zadostna količina spanja:

Naše telo potrebuje spanec in počitek, da se lahko zdravi.

Redna samostojna masaža prsi.

Izogibajte se kajenju in alkoholu, ker jetrom dodajata strupeno vročino.

Redno telovadite. Naj Qi kroži.

prevod: Tanja Topić

 

Healthy Tips for Breast Cancer Prevention

A major cause of breast cancer is the blockage of energy in the body is what we call dampness. It blocks the normal delivery of Fire and build up abnormal mass. Fire is what we need to keep warm, motivated and empowered. An unsmooth circulation of Fire could cause a mixing signs like cold extremities, tiredness but irritated mood and poor sleep.

Sometimes we do need more guidance and redirection when something isn’t functioning optimally. This is how an acupuncturist approaches treatment to affect healthy functioning and bring back balance to encourage healing. And in order to restore health, the root cause must be investigated to address what may have led to the development of overgrowth of cancerous cells in the first place.

Here is something you can do to help with the prevention and treatment process.

NUTRITION (