Najboljše zdravilo za vsako bolezen

Updated: Dec 26, 2019


Kot splošna zdravnica v alternativni medicini vsak dan srečam številne vrste ljudi. Med njimi so pacienti s kroničnimi boleznimi, pacienti z ‘nenavadnimi’ boleznimi ali nepojasnjenimi stanji. Ti primeri so vsi težavni in zapleteni. Prosim vedite, da ko govorim o težavnem, to ni nekaj, kot je rak v zadnjem stadiju ali življenjsko ogrožajoča vrsta bolezni, ampak na splošno bolj kronično stanje, kjer imajo ljudje za posledico nižjo kakovost življenja.

Večinoma sem pri takšnih primerih prepričana, da jim lahko veliko ponudim. Videla sem hujše, napornejše in zapletenejše bolezni. Ko pa pride bo ‘bolnika’, je zgodba drugačna.

Če je bolezen pokvarjen avtomobilski del, potem je bolnik voznik tega avtomobila. Ponavadi lahko najdem način, da popravim pokvarjen del ali poiščem rešitev, ki mu pomaga zopet postati funkcionalen, vendar ne morem nadzorovati, kako ta oseba vozi, niti pomagati, ko oseba, ki ima starejši avto, pričakuje, da bo dobila Ferrari.

Vsem kroničnim bolnikom in oskrbnikom le-teh: če želite najti najboljši način iz bolezni in se vrniti na stara zdrava pota, si prosim vzemite čas, da preberete in razmislite o tem, kar bom ravno delila z vami.

Modrost, začetek zdravljenja

Vsi, ki že dalj časa bolehajo za neko boleznijo, bi si želeli okrevati kar se da hitro. Ravno to je razlog, zakaj morate ohraniti razsodnost in racionalno razmišljanje. Poiščite vero in modrost, ki vas bosta vodili iz bolezni, ne denarja niti čustev niti fantazij.

Največja sovražnika: jeza in strah

Morda si boste mislili, da vam je zdravnik predpisal napačno zdravilo, ga vam ni dal ali pa vam zdravljenje prinese še več bolečine in trpljenja kot bolezen sama. Za človeka je običajno, da je na situacijo jezen in da ima strahove. Kljub temu tema ne razsvetli teme. Premagajte svoje strahove, shajajte z razočaranjem nad spodletelimi zdravljenji. Verjemite, da so vsi zdravniki pod Hipokratovo prisego in vam ne nameravajo škoditi.

Čarobna tabletka ne obstaja

Razumem, da je boleče in frustrirajoče, če je človek neprestano bolan. Gotovo ne vidite poti ven. In morda ste videli že veliko zdravnikov, specialistov ali izvajalcev alternativne medicine, vendar ste še vedno bolni. Morda ste o vsem skeptični, vendar še vedno želite najti rešitev. Ravno to je čas, ko ste dovzetnejši in bolj dotaknjeni s strani nekaterih zdravstvenih reklam.

Za razliko od številnih TKM klinik nikoli ne oglašujem svojih zdravljenj, da so popolnoma brez stranskih učinkov. Povsem preprosto je, da kjer je učinek, je tam lahko tudi stranski učinek. Prav tako morate včasih zlomiti kost, da jo popravite. Torej je res, da boste morda deležni bolečega procesa. Konec koncev, človeško telo potrebuje čas 20 let, da zraste do popolne odraslosti. Na žalost lahko v eni noči vse uničita nesreča ali bolezen. Dovoliti si morate čas in proces, da se bo vaše telo zacelilo in okrevalo v daljšem časovnem obdobju. Res je, da to ni pravično, ampak tako pač je.

Prenehajte biti ‘vsevedni’ pacient

Sprijaznite se, če bi že vedeli vse, potem ne bi iskali pomoči pri drugih. Težave bi si morali odpraviti že sami in trenutno živeti srečno in zdravo življenje .

Pravzaprav mi zveni čudno, da ko je oseba bolna, namesto počitka in skrbi za samega sebe raje raziskuje in preučuje medicino. Spomnim se časa, ko sem bila še študentka medicine, ki je porabila 5 let s 70 urami na teden na študiranju in mesece kot pripravnica ‘na dnu prehranjevalne verige’ v bolnišnici. Ste prepričani, da si to želite početi takrat, ko ste bolni?

Prosim, ne razumite me narobe. Ne želim izpasti arogantno, češ “Jaz sem zdravnica in vi niste.” Bistveno tu je, da si morate postaviti prioritete in cilje pravilno in realistično. Pravi proces učenja bi se vedno moral začeti z mirnimi mislimi in ponižnim, preprostim srcem. To je prava smer. Ko je namen vašega učenja in raziskovanja najdba hitre rešitve ali dokaz svojemu zdravniku, da je nesposoben, verjemite mi, videla sem veliko takšnih ljudi, se zgodba vedno konča tako, da takšni ljudje nadaljujejo s tavanjem naokoli, izgubljeni in bolni.

Povsem v redu in potrebno je, da se poučite o stanju v času bolezni, vendar le dokler vas vodi proti resnici in modrosti.

Vaša družina in prijatelji so prijazni, vendar lahko tudi dobre namere škodijo

Videti nekoga, da trpi, je gotovo mučno, še posebej ko se gre za ljudi, za katere vam je mar in jih imate radi. Ljudje okoli bolnika so lahko zanj prav tako zagrizeni in željni, da okreva. Kljub temu je pot do pekla tlakovana z dobrimi namerami. Morajo se naučiti shajati s situacijo tako, kot mora z njo shajati bolna oseba. Ni vam potrebno sprejeti čisto vsakega nasveta, vendar bodite razumljivejši, bolj odpuščajoči in spoštljivejši.

Moč ‘samo biti’

Karkoli vas je privedlo do te točke, je mimo. Raje sprejmite to, kar je, namesto da se obremenjujete z željami po tem, da bi bile stvari drugačne. Vendar nikoli ne izgubite upanja in prenehajte z odvisnostjo od neuspehov. “Šel sem skozi to, vedno so vzponi in padci in zdaj sem zopet na dnu.” Če vaša podzavest nekako misli, da ne boste okrevali, vam lahko zagotovim, da res ne boste.

Pozabite na to, kar želite, in začnite razmišljati o tem, kar potrebujete. Stvari se lahko povrnejo v stanje, kakršne so bile, lahko pa tudi ne. Če ne morete delovati, kot ste prej, potem poskusite delovati na nov način. Če ne morete hoditi, potem poskusite več uporabljati svoje roke. Vedno je nekaj, kar lahko naredite.

Včasih so velike stvari videti preprosto in neumno. Uporabite in izkoristite vse, kar lahko dobite, in pustite, da šteje vsak majhen korak, ne glede na to, kako majhen je. Pogosto se ljudje pritožujejo “Ja, mojemu [...] je zdaj bolje in [...] je v redu, vendar je moj [...] še vedno enak,” (zapolnite prazna mesta s katerimkoli simptomom). Kakor gre rek, karkoli pred AMPAK nima vrednosti. Zakaj ste tako strogi do samega sebe? Naj vam to predstavim na ta način: šolar, ki je v redovalnico vedno dobil čisto 1, je končno dobil dve 2, zakaj bi se osredotočali na neuspehe in si izpodkopavali svojo samozavest?

Konec koncev, pustite, da vas vztrajnost in vera vodita skozi

Prava samozavest in pogum nista odsotnost strahu; je voljnost, da se soočite s temo in težavami. Res je, bili so, so in vedno bodo na poti vzponi in padci. To je življenje. Začnite se soočati z njim, da boste lahko začeli živeti.

Tradicionalna kitajska medicina deluje tako, da je v harmoniji z naravo. Predstavljajte si svoje telo kot miniaturen ekosistem. Nekako so nekatera napačna dejanja ali nesreče poškodovale ta sistem in ste zato zdaj bolni. Pravi način, da ga popravite, je preprost: 1) prenehajte s temi napačnimi dejanji, pa naj bo to kajenje, izpuščanje obrokov ali nezadostna količina spanca. Biti morate disciplinirani. 2) Poiščite način, da bo vaš sistem ponovno zrasel, povrnite energije, ki manjkajo in prečistite se strupov. In najpomembnejše, 3) pustite, da si sistem vzame potreben čas in korake. Nekako se izsušena puščava ne bo spremenila v rodoviten gozd v 3 mesecih.

prevod: Tanja Topić

 

The Ultimate Cure For Every Disease

As a general practitioner in alternative medicine, I encounter all kind of people every day. One of those are the chronic illness patients, “weird disease” patients or “unexplained conditions”. These are all difficult and tricky cases. Please note that when I talk about difficult, it is not something like terminal stage of cancer or life threatening kind of difficult, but in general, more of a low quality of life and chronic suffering state.