top of page
  • Aku Energija

Tesnoba - naravna zdravila, ki pomagajo pri lajšanju

Updated: Aug 1, 2021


Tesnoba, ki se jo običajno opisuje kot občutek neustaljenosti, zaskrbljenosti ali strahu, je naš telesno naravni odziv na stres. Kljub vsemu tesnoba ni tako slaba. Pomaga vam pri ozaveščanju nevarnosti, vas motivira k temu, da ostanete organizirani in pripravljeni, in pomaga pri preračunavanju tveganj. Določena tesnoba je normalen del življenja. Vendar ko tesnoba postane vsakodnevna težava, je čas, da odreagirate, preden se nakopiči kot snežna krogla.


Obstaja več ukrepov, ki ljudem pomagajo pri obvladovanju in zmanjšanju tesnobe. Tu je nekaj idej.


Akupresura / akupunktura

Akupunktura temelji na modrosti sistema meridianov, ki je bil preučen in izpopolnjen v o obdobju več kot treh tisoč let kitajske medicine z namenom, da se v telesu vzbudi spremembe. S pritiskanjem na določena mesta po telesu lahko vplivamo na živčni sistem in spodbujamo sproščanje endorfinov v naš krvni obtok, kar zvišuje občutek pomirjenost. Del telesa, ki je še posebej dober za zniževanje stresa, so ušesa. Ušesa imajo kup živčnih končičev, tako da stimuliranje teh točk z drgnjenjem ušesa in vlekom mečic lahko pomaga pri sproščanju vašega telesa.


Eterično olje sivke

Eterično olje sivke je postalo eno izmed najbolj priljubljenih eteričnih olj na svetu zaradi koristi, ki so jih odkrili že 2500 let nazaj. Leta 2013 so v na dokazih utemeljeni raziskavi raziskovalci odkrili, da uživanje 80mg kapsul z eteričnim oljem sivke zmanjšuje tesnobo, motnje v spanju in depresijo. V tej isti raziskavi so rezultati pokazali, da eterično olje sivke ni privedlo do neugodnih stranskih učinkov, interakcij z drugimi zdravili ali simptomov abstinence. Za lajšanje stresa vdihujte 100% čisto eterično olje naravnost iz stekleničke ali pa ga površinsko nanesite za ušesa, na teme in na hrbtni del vratu. Prav tako ga lahko varno kombinirate z eteričnim oljem geranije.