top of page
  • Aku Energija

Izboljšanje spomina s tradicionalno kitajsko medicino

Updated: Nov 18, 2022

Akupunktura in kitajska medicina lahko s prilagoditvijo življenjskega sloga, prehransko podporo in akupunkturo pomagata povečati moč vaših možganov. Ne glede na to, ali želite izostriti svoj um, povečati umsko zmogljivost ali ohraniti spomin v starosti, vam lahko ti nasveti pomagajo.

Možgani naj bodo aktivni, vendar ne preobremenjeni

Spomin je kot mišica: "Uporabi ali izgubi". Bolj ko boste trenirali svoje možgane, bolje boste obdelovali in si zapomnili informacije. Toda vse dejavnosti niso enake. Biti morajo nagrajujoče in predstavljati izziv zunaj vašega območja udobja. Na primer, igranje šaha je dobra možganska vadba, če pa ga že igrate ali ste v njem dobri, lahko razmislite o tem, da bi se naučili igrati Mahjong ali družabne igre. Poleg tega vadba možganov vključuje več kot le možganske funkcije, vključuje tudi koordinacijo rok in oči ter različne senzorične dražljaje, zato poskusite raje uporabiti fizično orodje, kot da se preveč zanašate na računalnik.

Telesna vadba lahko izboljša krvni obtok

Ukvajajte se s pohodništvom, vrtnarjenjem ali vadbo Ba Duan Jin. Čeprav je duševna vadba pomembna za zdravje možganov, to še ne pomeni, da lahko ležimo na kavču. Telesna vadba izostri naše možgane, saj poveča prekrvavitev in kisik, odstranjuje presnovne odpadke in zmanjšuje tveganje za srčno-žilne bolezni, ki bi lahko vplivale na spomin, kot sta diabetes in možganska kap.

Dovolj spanja

Spanje je pomembno za številne možganske funkcije, med drugim tudi za komunikacijo živčnih celic (nevronov) med seboj. Možgani in telo so med spanjem izjemno dejavni. Nedavne ugotovitve kažejo, da ima spanje vlogo čistilca, ki odstranjuje toksine v možganih, ki se kopičijo, ko ste budni. Brez spanja