Preprečevanja mačka: : Vodič preživetja praznične sezone 2/3

Updated: Feb 28, 2021


Preprečevanja mačka

Če želite zdravilo, ni nič boljšega od preprečevanja.

1. Poskrbite za zadostno količino popite nealkoholne tekočine

Vedno popijte kozarec vode, preden začnete z uživanjem alkohola. Idealno je tudi, da med vsako alkoholno pijačo popijete nekaj vode. To bo pomagalo razredčiti alkohol v vašem krvnem obtoku.

2. Poskrbite za želodec

Uživanje uravnoteženega in polnovrednega obroka pred/med uživanjem alkoholnih pijač je zelo pomembno. Če obrok vsebuje maščobe, bo ta zmanjšala možnosti za mačka, saj te upočasnijo absorbcijo alkoholnih pijač.

Zdravila za mačka

1. Naspite se

Spanec je v tem primeru vaš najboljši prijatelj, saj vaše telo potrebuje priložnost za ozdravitev. Najboljše je, da preprosto ostanete v postelji dlje kot običajno, že dodatna ura ali dve spanja bosta pripomogli k boljšemu počutju.

2. Pijte vodo, kokosovo vodo ali riževo juho

Topla voda je prva stvar, ki bi jo morali spiti na jutro mačka. Alkohol, ki ste ga spili prejšnji večer, je izsušil vaše telo in najboljši način, da se boste počutili dobro, je vnos velike količine tekočine.

Spijte kozarec vode takoj, ko vstanete, in nadaljujte s pitjem vode še v naslednjih urah. Pa vseeno velja opozoriti, da ne pretiravajte s količino, saj se boste tako počutili slabše. Raje pijte večkrat in manjše količine.

Kokosova voda je mrzla po naravi in pospešuje izločanje vode (uriniranje), tako pomaga pri čiščenju po naravi toplih strupov alkohola. Riževa juha pa lahko umiri slabosti in zagotovi nekaj energije Qi za pozdravitev mačka.

3. Izogibajte se protibolečinskim tabletom