Top 10 pozitivnih učinkov akupunkture na delovnem mestu

Updated: Aug 18, 2021


Akupunktura lahko izboljša vaše možnosti za uspeh na delovnem mestu in vam lahko ponudi veliko koristi, ki zvišujejo vašo produktivnost. Prav tako lahko akupunktura zmanjša fizične in čustvene vplive v nezdravem in stresnem delovnem okolju.

Tukaj si lahko preberete top 10 pozitivnih učinkov akupunkture na delovnem mestu:

1. Zmanjšuje stopnjo stresa

Stres je eden izmed glavnih razlogov, zakaj ljudje posegajo po zdravljenju z akupunkturo. Bodisi zaradi naših služb bodisi zaradi osebnih pritiskov, ki si jih nase postavljamo sami, približno 77% ljudi priznava, da doživljajo fizične simptome stresa. Medtem ko je služba glavni sprožilec, je bilo dokazano, da akupunktura znižuje raven stresnih hormonov in pomirja, s čimer prav tako zmanjša tesnobo in izboljša vsesplošno počutje in občutek sreče.

2. Zmanjšuje bolečine v hrbtu, napetosti v vratu in lajša bolečine v sklepih roke in dlani

Računalniške tipkovnice, težki nahrbtniki, mobilni telefoni in slaba telesna drža so samo nekateri izmed krivcev, ki ustvarjajo bolečino, ta pa prodre v naš delovni dan in nas drži pokonci tudi ponoči. Akupunktura ponuja lajšanje bolečin brez zdravil, medtem ko hkrati zmanjšuje otekanje in vnetje.

3. Lajšanje glavobolov

Akupunkturo uporabljajo za blaženje glavobolov že tisoče let. Nedavne študije raziskave so pokazale, da lahko zmanjša število dni, prežetih z migreno, in ima lahko dolgotrajne učinke. Z najpogostejšimi stranskimi učinki, kot so občutek evforije in sprostitve, je akupunktura prava izbira za zdravljenje tistih, ki iščejo manj invazivno možnost brez zdravil.

Preberite si več o TKM in migreni.

4. Zmanjšano očesno naprezanje

Akupunktura lahko lajša očesno naprezanje, ki je pogosto povezano z vratno napetostjo. Prav tako vam akupunktura lahko pomaga pri očesnih tegobah, ki vključujejo miopijo (kratkovidnost), hipermetropijo (daljnovidnost), katarakto, glavkom, starostno daljnovidnost, astigmatizem, ambliopijo (slabovidnost enega očesa oz. leno oko), diplopijo, barvno slepoto in nočno slepoto.

5. Izboljša imunski sistem in zmanjša število dni bolniških dopustov

Akupunktura lahko pomaga pri zatiranju patogenov, pri čemer pospešuje delovanje imunskega sistema. Zdravljenje s pomočjo akupunkture lahko prav tako skrajša trajanje prehlada in lajša izčrpajoče simptome, ki vas delajo nesrečne in odvračajo od dela.

6. Izboljša jasnost misli in zviša raven energije

Pacienti akupunkture so poročali o izboljšani jasnosti svojih misli in pogostem doživljanju porasta energije. Dodatna korist je izboljšana kakovost spanca, zato se akupunkturo uporablja tudi za zdravljenje motenj spanca, kot je nespečnost.

7. Lajšanje stanja prebavnih težav

Povezava med zdravjem prebavil in vsesplošnim zdravjem je neizogibna. Akupunktura lahko učinkovito regulira prebavni sistem, kar je dobra novica za vse, ki trpijo za gastrointestinalnimi težavami.

<